Kako napraviti venčani veo

Kako napraviti venčani veoSvi mi imamo svoje fascinacije i fantazije za dan našeg venčanja. Neveste posebno sanjaju o najboljim aranžmanima što se tiče vela i venčanice i pitaju se kako napraviti venčani veo. Mlada najlepše izgleda u najboljem velu. Iako su venčani velovi lako dostupni u radnjama za svadbenu opremu mogu biti veoma skupi. Dakle, ako želite da budete ekonomični zašto onda ne biste sami napravili jedan, umesto da ga kupite. Prednost kada pravite svoj venčani veo je u tome što ga možete napraviti prema svojim potrebama. Sledite jednostavne korake ispod da biste dobili najbolje rešenje.

1) Odredite veličinu: Osnovni korak je da odredite veličinu vela koju želite. Dužina tkanine potrebne za veo do ramena je 60.96 cm. Za dužinu venčanog vela do struka će trebati najmanje 81.28cm tkanine. Dok će 106.68cm tkanine biti potrebno ako se odlučite da vaš venčani veo bude dužine do vrhova prstiju.

2) Odredite materijal: Materijal koji ćete koristiti da napravite venčani veo umnogome zavisi od toga koliko novca želite da potrošite za to. Da bi sačuvali nekoliko dolara, sintetička i mrežasta tkanina je najbolja. Ako želite malo da proširite budžet ili ako novac nije vaš odlučujući faktor onda je tkanina od tila najbolja opcija. Til je tkanina koja se podrazumeva za pravljenje venčanog vela tako da nemate potrebe da je dodatno prepravljate.

03) Dodatne dekoracije: Nakon što ste izabrali pravi materijal i odredili dužinu sledeći korak je dodavanje dodatnih ukrasnih predmeta na veo. Zašite za venčani veo češalj koji savršeno odgovara boji vela. Zatim pokušajte da dodate neke šarene perle i male dragulje na venčani veo.

04) Završno ukrašavanje: Poslednji korak podrazumeva da dodate malo najsitnijih detalja na veo kako bi izgledao lepše i da bi imali osećaj zadovoljstva dok ga nosite. Završno ukrašavanje se sastoji od stavljanja nekoliko plastičnih šljokica, malo sjajne folije, zlatnih niti, morskih školjki (ako ih volite ) i kao najvažniji detalj, malo paprati. Konačno je veo spreman za nošenje.

05) Pravilno stavljanje vela: Sada kada ste završili sa pravljenjem vela, vreme je da ga stavite. Veo treba staviti na najpažljiviji način, jer materijal od kojih se pravi veo je vrlo delikatan i šanse da se pocepa su velike zbog velikog stresa ili da se raspadne zbog pogrešnog rukovanja. Pravilno je da prvo namestite češalj unutar vela, a potom da pažljivo podesite i sam veo oko glave.
Na ovaj način može uštedeti dosta novca zahvaljujući vašem pažljivom planiranju i kreativnosti u izradi sopstvenog venčanog vela.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Kako dekorisati sto za venčanje

Ako želite dekorisati sto za venčanje, ovo je članak upravo za vas. Dekoracija stolova je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *