Kako zaprositi muškarca

Tradicionalno, muškarac je taj koji postavlja ovo životno pitanje svojoj voljenoj. Ali, ko kaže da dame ne mogu doneti ovu značajnu odluku i preuzeti tu ulogu?

Ako razmišljate o tome da zaprosite svog dragog, pratite sledeće korake, koji će vam pomoći da ovu misao sprovedete u delo uspešno. Samo se uverite, pre nego što krenete u akciju, da ste oboje spremni na tako krupan korak u vašem životu.

kako zaprositi muskarca

Kako zaprositi muškarca

  1. Ne preterujte sa romantikom – Dame, osnovna stvar koju treba da upamtite je da se obraćate muškarcu i da ne važe ista pravila kao i za vas. Dakle, romantika nije toliko bitna. Njima ne treba dirljiva scena iz romantičnog filma da biste ih oduševile. Naravno, klasični detalji poput šampanjca i sveća su prihvatljivi, ali nemojte preterivati.
  2. Zaprosite ga uz poklon – Možda vam ovo deluje plitkoumno ili kao neka vrsta podmićivanja, ali da je obrnuta situacija vi biste očekivale divan, blistavi prsten. Bilo bi zaista pažljivo s vaše strane da ga zaprosite uz, na primer, lepo upakovan muški sat. Naravno, ne mora to biti poklon takvog tipa. Ako želite da budete originalniji, možete mu pokloniti kuče ili mače. Zajednički kućni ljubimac je nešto što definitivno prenosi poruku obavezivanja.
  3. Nađite put do njegovog srca – Svi dobro znamo da put do muškog srca vodi preko stomaka. Stoga, deluje logično da mu, kada se odlučite na taj sudbonosni korak, pripremite njogovo omiljeno jelo i na taj način mu pokažete koliko ste pažljivi i puni ljubavi. Ako niste vešti u kuhinji, odvedite ga u njegov omiljeni restoran.
  4. Ugađajte mu – Prosidba je jedan od najličnijih i najdragocenijih doživljaja koje možete iskusiti u životu, pa je zato bitno da uključite u to što više ličnih i jedinstvenih, samo vama dvoma poznatih aspekata. Razmislite o tome koja su mu omiljena mesta, hrana, piće, muzika… Ne bi bilo loše da ga odvedete na mesto gde ste se prvi put poljubili ili tamo gde ste išli na prvo zajedničko putovanje. Ovi detalji će pokazati koliko ste ga dobro upoznali i zato neka njegove omiljene stvari budu osnova svih vaših izbora.
  5. Budite originalne – Procenjeno je da u devet posto slučajeva žene učine ovaj korak. Kada ste već skupile hrabrost i rešile da vi zaprosite muškarca umesto da čekate da on to učini, imajte na umu da ne morate izvesti klasičnu scenu sa klečanjem na kolenima. Čitava ideja o ženi koja preuzima ovu ulogu i jeste nešto što odudara od uobičajenog i tradicionalnog, pa samim tim ne morate preuzimati ulogu muškarca u ovoj situaciji, već budite to što jeste. Osim toga, to i nije baš laskava i elegantna poza za dame. Zato stanite uspravno, pogledajte ga u oči i hrabro recite šta imate.
  6. Intimni trenutak – Možete zamišljati do beskraja sebe kao u filmovima, u nekom predivnom restoranu sa magičnom atmosferom, gde vam svi aplaudiraju nakon što kažete da kao odgovor na njegovo iznenadno pitanje, ali on će sigurno zamišljati malo mirniji i intimniji trenutak. Muškarci u ovakvim prilikama ne žele toliku pažnju i zbrku, pa zato pokušajte da zamislite nešto umerenije i jednostavnije, kako biste izbegli neprijatnost.
  7. Ne žurite – Mnoge žene umeju da budu veoma nestrpljive u iščekivanju da ih muškarac zaprosi, i sasvim je u redu da vi preuzmete inicijativu, ukoliko smatrate da on to želi ali mu fali hrabrosti za taj korak, ali je potpuno neumesno trčati pred rudu i preduhitriti ga u ovom činu. Takođe, treba razmisliti zbog čega on to još uvek nije učinio. Možda jednostavno nije spreman na tu vrstu obavezivanja. Pre nego što bilo šta uradite, uverite se da je to nešto čemu oboje stremite i što oboje želite.
  8. Budite opuštenije – Opšte je poznato da su muškarci gotovo u svemu mnogo opušteniji i ležerniji od žena. Zato je nekad najbolje rešenje da se prepustite situaciji umesto da imate svaki korak do detalja isplaniran. Nemojte insistirati po svaku cenu da određenog dana ide s vama na večeru kako biste ga zaprosili. Ako zbog toga mora da propusti neku njemu bitnu utakmicu, u startu će biti lošije raspoložen i nevoljno će otići sa vama, a to nije nimalo preporučljivo. Bitno je da imate na umu kako želite da ga zaprosite, ali ne morate baš svaki detalj isplanirati i slediti svoje planove slepo.
  9. Zabava – Često govorimo kako muškarci nikada ne odrastu, pa zašto i u ovoj prilici ne biste razmišljale o njima kao o velikoj deci. Zaprosite ga dok se ludo zabavljate na raftingu, peintbolu ili rolerkosteru. Muškarci uživaju u uzbuđenju koje donosi novo iskustvo, pa će samim tim i vaš pokušaj da prosidbu izvedete na tako zabavan način biti siguran put do njegovog srca.
  10. Budite obazrive – Na kraju, ono što je najbitnije je da budete dovoljno obazrive i intuitivne. Uverite se pre svega, da li je on tip muškarca koji bi pristao na to da ga devojka zaprosi. Ako je klasičan tradicionalan tip muškarca, ne želite da se zbog vas oseća manje muževno. I pored toga što je utvrđeno da 80 posto muškaraca prihvata prosidbu od strane svoje voljene, neki se ipak mogu osetiti ugroženim u ovakvoj situaciji.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dijana Zarić

Avatar photo
Volim da istražujem. Putovanja, dobra muzika i čitanje knjiga su mi pasija. Završila sam filološki fakultet.

SLIČNO

Kako dekorisati sto za venčanje

Ako želite dekorisati sto za venčanje, ovo je članak upravo za vas. Dekoracija stolova je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *