Kako se boriti protiv gorušice

Gorušica nastaje neposredno nakon uživanja u jelu i piću, koje ne gode zdravlju i koja teraju želudac na pojačano lučenje želudačne kiseline. Da biste to sprečili uzimajte male obroke lako svarljive hrane, a pored ovoga postoje još neki metodi:
gorusica

Kako se boriti protiv gorušice

  1. Pire od krompira – bez soli ili minimalno zasoljen efikasno upija i odvodi suvišnu kiselinu iz želuca. Da bi se izbeglo zasićenje, može se koristii u kombinaciji sa mlekom, pavlakom ili jogurtom.
  2. Svež sok od crnog sleza – odlično eliminiše višak kiseline i brzo neutrališe gorušicu. Ne ostavlja nikakve štetne posledice a ukus se može korigovati dodavanjem soka od limuna.
  3. Ječmeni slad – sadrži enzim dijastazu, koji se nalazi i u fermentu pljuvačke i koji još u ustima započinje proces varenja. Zbog toga je i važno da se hrana što duže i polako žvaće! U protivnom, dijastaza ne reaguje i potpuno neprerađena hrana stiže u želudac i ostale organe za varenje, što dovodi do otežanog i lošeg varenja i stvaranja viška kiseline u želucu. U tim slušajevima pomaže ječmeni slad. U prodaji se nalazi u formi praška, sirupa a uputstvo za upotrebu daju sami proizvođači.
  4. Med – poseduje sposobnost da normalizuje kiselinu i na taj način efikasno sprečava gorušicu, podrigivanje, grčeve i bolove u organima za varenje. Med se koristi u toploj, prethodno proključaloj vodi, najmanje dva sata pre doručka i ručka, a tri sata posle večere. Rastvoren u hladoj vodi povećava kiselost, zadržava hranu i nadražuje creva. Vodite računa o ovome!
  5. Kačamak – posebno pomaže boljem radu creva tako što podstiče njihovo grčenje i opuštanje, a samim tim i brže potiskivanje hrane kroz organe za varenje.
  6. Kuvane dinje – preporučuju se protiv upala želudačne i crevne sluznice, jer se na ovaj način najbolje koristi visokokvalitetan tanin. Osim što ga creva dobro upijaju, on ne kvari sluzokožu stomaka i efikasno pomaže organizmu u borbi protiv infekcija.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

gliste

Kako lečiti gliste

Zaraza creva dečijim glistama je veoma često uzrok analnih infekcija kod dece. Međutim, gliste nisu …

Jedan komentar

  1. Avatar photo
    Dragana Džajević-Zlatičanin

    Dobri saveti. Nisam imala pojma da kacamak pomaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *