Kakopedija > Zdravlje i lečenje > Lečenje > Kako se boriti protiv gorušice

Kako se boriti protiv gorušice

Gorušica nastaje neposredno nakon uživanja u jelu i piću, koje ne gode zdravlju i koja teraju želudac na pojačano lučenje želudačne kiseline. Da biste to sprečili uzimajte male obroke lako svarljive hrane, a pored ovoga postoje još neki metodi:
gorusica

Kako se boriti protiv gorušice

  1. Pire od krompira – bez soli ili minimalno zasoljen efikasno upija i odvodi suvišnu kiselinu iz želuca. Da bi se izbeglo zasićenje, može se koristii u kombinaciji sa mlekom, pavlakom ili jogurtom.
  2. Svež sok od crnog sleza – odlično eliminiše višak kiseline i brzo neutrališe gorušicu. Ne ostavlja nikakve štetne posledice a ukus se može korigovati dodavanjem soka od limuna.
  3. Ječmeni slad – sadrži enzim dijastazu, koji se nalazi i u fermentu pljuvačke i koji još u ustima započinje proces varenja. Zbog toga je i važno da se hrana što duže i polako žvaće! U protivnom, dijastaza ne reaguje i potpuno neprerađena hrana stiže u želudac i ostale organe za varenje, što dovodi do otežanog i lošeg varenja i stvaranja viška kiseline u želucu. U tim slušajevima pomaže ječmeni slad. U prodaji se nalazi u formi praška, sirupa a uputstvo za upotrebu daju sami proizvođači.
  4. Med – poseduje sposobnost da normalizuje kiselinu i na taj način efikasno sprečava gorušicu, podrigivanje, grčeve i bolove u organima za varenje. Med se koristi u toploj, prethodno proključaloj vodi, najmanje dva sata pre doručka i ručka, a tri sata posle večere. Rastvoren u hladoj vodi povećava kiselost, zadržava hranu i nadražuje creva. Vodite računa o ovome!
  5. Kačamak – posebno pomaže boljem radu creva tako što podstiče njihovo grčenje i opuštanje, a samim tim i brže potiskivanje hrane kroz organe za varenje.
  6. Kuvane dinje – preporučuju se protiv upala želudačne i crevne sluznice, jer se na ovaj način najbolje koristi visokokvalitetan tanin. Osim što ga creva dobro upijaju, on ne kvari sluzokožu stomaka i efikasno pomaže organizmu u borbi protiv infekcija.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 8, prosek: 4,75

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Dragana Đajić
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

bolovi u stomaku

Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

Bolovi u stomaku se javljaju kao posledica gladi, prejedanja, uzimanja hladnih napitaka ili zatvora, odnosno …

Jedan komentar

Ostavite odgovor