Kako se pravi torta španski vetar

Ovo je jedna jako ukusna, izdašna i kremasta torta. Probajte,pa se uverite sami, evo i recepta!

Kako se pravi torta španski vetar

  1. Pre svega, treba se pripremiti kora za ovu tortu. Penasto umutiti 5 belanca sa 200grama šećera. Dodati 1 kašiku belog sirćeta. Kad se masa izjednači izručiti je u tepsiju obloženu pek papirom. Rernu zagrejati na 250 stepeni, a kad se zagreje uključiti je na 100stepeni i peći koricu 1h. Ovaj postupak ponoviti dva puta (potrebno je ispeći dve kore).
  2. Za pripremu fila je potrebno umutiti 10 žumanca, 3 kesice vanilin šećera, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna. Umućenu masu ukuvati u 500ml mleka. Kada se masa zgusti skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
  3. U drugu posudu umutiti 1 margarin sa 200grama šećera u prahu. Kada se masa izjednačiti sjediniti jesa ohlađenim filom.
  4. Podeliti ovaj krem na dva dela, pa u jedan staviti 100 grama otopljene čokolade za kuvanje i malo kakaoa.
  5. Fil i korica su spremni ,pa se može pristupiti filovanju torte, a tortu filujemo na sledeći način:prva korica,žuti fi,fil sa čokoladom…
  6. Umutiti 500 grama šlaga i ukrasiti tortu .Odozgo je možete posuti i mlevenim lešnicima ili orasima. Ostaviti tortu da se ohladi otprilike 1-2h pre nego što se počne sa služenjem.
  7. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *