Kako napraviti tortu čokoladni raj

Ovo je Ženevska torta od sunđer testa sa čokoladom i preporučujem je domaćicama koje vole dekorativne i jednostavne slatkiše, ali nemaju puno vremena za pravljenje istih.
cokoladni-raj

Kako napraviti tortu čokoladni raj

  1. Potrebno je:
    ženevska torta od sunđer testa, 500g slatke pavlake, 2-4 kašike brendija ili viskija, jedna količina ganašea, 30g šećera u prahu, 35g kakao praha, čokoladni listovi za ukrašavanje.
  2. U dve posude izdvojte belanca od žumanca. Šećer i vanilin šećer mutiti sa žumancima dok se ne stvori jako svetlo žuta masa i količina se duplira kao i da postane gušća.
    Dodajte kašiku po kašiku jako hladne vode dok još mutite masu. Dodajte zatim brašno, kakao, soda bikarbonu, pa tek onda ulje.
    Umutite čvrsto belanca, pa dodajte kašikom u žutu smesu, mešajući žicom za mićenje.
    Lagano umešajte, ali ne previše jer onda torta neće biti lagana (vazdušasta).
    Sipajte u plehove i pecite dok kore ne dobiju zlatno braon boju i dok ne budu čvrste na dodir.
    Ostaviti u plehu da se ohlade.
  3. Umutite slatku pavlaku lagano. U trećinu pavlake umešajte pola količine brendija. Tim filom spojiti kore i staviti na poslužavnik.
  4. Isecite foliju dužine da obavije tortu i da je dva puta viša od torte. Premažite foliju jednom trećinom toplog ganašea , donja ivica ganašea na foliji mora biti ravna, ali gornja može imati neravne vrhove zbog estetskog izgleda. Ostaviti da se stegne, ali ne sme biti tvrda.
  5. Podelite ostatak ganašea na pola. Polovinu preostale pavlake umešajte u jednu polovinu ganašea i mutite sve dok ne bude gustine da se može lako premazati. Kružnim pokretima, ovom masom, premažite tortu.
  6. Za čokoladne bombone – pomešajte ostatak ganašea sa ostatkom slatke pavlake, alkohola i sa prah šećerom. Dobro izmutite i ostavite u frižider da se stegne.
  7. Obmotajte čokoladu sa folijom oko torte , pa pažljivo odlepite foliju. Pritisnite da bi se spojile ivice. Ostaviti u frižider dok se čokolada ne stegne.
  8. Naprašite ruke kakao prahom i oblikujte od po jedne kašičice smese za čokoladne bonbone loptice. Stavite ih u frižider. Pre služenja, pažljivo ih rasporedite po torti, a neke rasporedite oko torte na poslužavniku. Pospite ih sa još kakao praha i ukrasite čokoladnim listovima.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Snezana Milic

Avatar photo

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Niste objavili savet, a u njemu je recept za sunđer testo.
    Evo:
    9 jajeta, 200g sitnog šećera, 180g brašna, 2 kesice vanilin šećera, 12 kašika hladne vode, 6 kašika ulja, kesica soda bikarbone i dve kašike kakao praha.

    Pozdrav :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *