Kako iskopirati stil 80-ih

Svi smo se nekad zapitali, kakve su bile kreacije iz mladosti naših mama, kakve su se frizure nosile, kao i kako su se šminkale. Osamdesete su obeležile kreacije Madone, koje su podsećale na opremu za fizičko ili moderan ples, s jedne strane. S druge strane, postojao je i drugačiji trend od ovoga, koji je bio najočigledniji u seriji Dinastija, koja je u to vreme prikazivana na malim ekranima. Stil osamdesetih može i sada uspešno da se primeni, i u modernijoj današnjoj varijanti. Najvažnije odlike ovog stila su:
stil-80

Kako iskopirati stil 80-ih

  1. Stil Madone u njenim spotovima uključivao je grejače za ruke i noge, pocepane majice koje su otkrivale stomak, teksas jaknice koje su bile vrlo popularne u to doba, kao i lepršave ili til suknje sa neizbežnim 3/4 helankama ispod. Sa druge strane u Dinastiji, njihov luksuzni stil činile su naramenice, svila, animal printovi i široke pantalone.
  2. Obuća koju su junakinje iz Dinastije nosile bila je sa špicastim vrhom i stileto štiklom u raznim bojama, dok je Madona bila poznata po kratkim čizmicama u to vreme.
  3. Frizure su bile volumizirane. Kovrdžave i ravne kose su bile tapirane i oblikovane. Takođe natapirane šiške su bile obeležje tog doba.
  4. Kada je u pitanju šminka, naglašavane su oči sa debelim slojem kreona, i svetlijim nijansama senke, tako da bile vrlo istaknute. Ali najvažniji make-up potez bio je neizbežan crveni karmin i rumenilo na obrazima, koje je vrlo često bilo iste nijanse kao karmin.
  5. Nakit 80-tih, kao i sve ostalo, bio je prenaglašen. Sve je dolazilo u obzir kada je u pitanju Madona, i drvene minđuše i ogrlice, niske bisera, bidžuterija koja je ličila na lance, zatim kožni grejači oko ruke. Dok je u Dinastiji to bilo svedenije, ali je dominiralo zlato i mindjuse na štipaljku velikih dimenzija.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

Kako izabrati farmerke

Farmerke cu uvek neizostavni deo garderobe koje rado nose i muškarci i žene. S obzirom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *