Kakopedija > Moda i lepota > Ženska moda > Kako iskopirati stil 80-ih

Kako iskopirati stil 80-ih

Svi smo se nekad zapitali, kakve su bile kreacije iz mladosti naših mama, kakve su se frizure nosile, kao i kako su se šminkale. Osamdesete su obeležile kreacije Madone, koje su podsećale na opremu za fizičko ili moderan ples, s jedne strane. S druge strane, postojao je i drugačiji trend od ovoga, koji je bio najočigledniji u seriji Dinastija, koja je u to vreme prikazivana na malim ekranima. Stil osamdesetih može i sada uspešno da se primeni, i u modernijoj današnjoj varijanti. Najvažnije odlike ovog stila su:
stil-80

Kako iskopirati stil 80-ih

  1. Stil Madone u njenim spotovima uključivao je grejače za ruke i noge, pocepane majice koje su otkrivale stomak, teksas jaknice koje su bile vrlo popularne u to doba, kao i lepršave ili til suknje sa neizbežnim 3/4 helankama ispod. Sa druge strane u Dinastiji, njihov luksuzni stil činile su naramenice, svila, animal printovi i široke pantalone.
  2. Obuća koju su junakinje iz Dinastije nosile bila je sa špicastim vrhom i stileto štiklom u raznim bojama, dok je Madona bila poznata po kratkim čizmicama u to vreme.
  3. Frizure su bile volumizirane. Kovrdžave i ravne kose su bile tapirane i oblikovane. Takođe natapirane šiške su bile obeležje tog doba.
  4. Kada je u pitanju šminka, naglašavane su oči sa debelim slojem kreona, i svetlijim nijansama senke, tako da bile vrlo istaknute. Ali najvažniji make-up potez bio je neizbežan crveni karmin i rumenilo na obrazima, koje je vrlo često bilo iste nijanse kao karmin.
  5. Nakit 80-tih, kao i sve ostalo, bio je prenaglašen. Sve je dolazilo u obzir kada je u pitanju Madona, i drvene minđuše i ogrlice, niske bisera, bidžuterija koja je ličila na lance, zatim kožni grejači oko ruke. Dok je u Dinastiji to bilo svedenije, ali je dominiralo zlato i mindjuse na štipaljku velikih dimenzija.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 7, prosek: 3,29

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Marina Davidovic

SLIČNO

Kako izabrati farmerke

Farmerke cu uvek neizostavni deo garderobe koje rado nose i muškarci i žene. S obzirom …

Ostavite odgovor