Kako popraviti tašnu

Svakome ko je imao tašnu od skaja se desilu u jednom momentu, počne da se guli ili se zagrebe na odredjenom mestu, i nakon nekog vremena od male se napravi velika oguljena površina. Tada nam preostaje samo da se oprostimo od svoje omiljene tašne i bacimo je u smeće. Postoji način koji na određeno vreme može sprečiti dalje guljenje i produzi vek tašni, naravno neće biti kao kada ste je kupili, ali neće biti ni oguljena. Ja sam lično uspela da vidljivost svedem na najmanju meru, tako da je primetljivo samo kad se zagledate. Ovo je najjednostavniji i najjeftiniji način:

20 handbags

Kako popraviti tašnu

  1. Ako je sloj oguljenog dela tašne drugačije boje od boje površine tašne, potrebno je najpre uzeti paletu senki za oči koje svi imamo kod kuće, i „ofarbati“ oguljenu povrsinu. To ćete najlakše uraditi, tako što ćete utrljati kružnim pokretima prsta. Preporučujem da nanesete više slojeva senke, zbog trajnosti boje. Da bi bili sigurni da ste odabrali pravu nijansu, možete slobodno probati na površini tašne, jer se one kasnije lako brišu mokrom krpom. Što se tiče vrste senke za oči, možete koristiti i sedefaste i mat, isti je efekat, jer kad se prekrije lakom isto izgleda. Možete opciono koristiti i kreon ili marker, ali preporučujem da se nijansiranje izvrsi na unutrasnjem ili nekom manjem vidljivom delu tašne.
  2. Kada ste izvršili „farbanje“ sa senkom za oči, sledeći korak je da se premaže najobicnim bezbojnim lakom za nokte, koji danas možete kupiti gotovo u svakoj obicnoj prodavnici. Važno je samo da to bude obican bezbojni lak, da u sebi ne sadrži šljokice ili neki sedef i da ne bude nijansiran (da vuče na neku boju ili sl.), ako ne želite menjanje prvobitne boje tašne.
  3. Farbanje ćete izvršiti tako da na sredinu oguljenog dela (ako je kružnog oblika), nakon nanošenja senke, nanesete manji sloj laka, dok na ivice gde se nastavlja skaj torbe, dobro natopite lakom da se ne bi nastavilo guljenje. Četkicom laka pravite pokrete od ivica ka sredini oguljenog dela, tako da zahvatite malo i područje skaja oko ivice. Ovaj postupak opciono možte ponoviti više puta. Ukoliko je u pitanju ogrebotina, lak natopite u liniji ogrebotine, u manjoj količini, da bi bilo manje vidljivo.
  4. Ostaviti da se osuši od prilike nekih 20-30 minuta.
  5. Nakon sušenja natopite celu tašnu ili predeo koji ste farbali lakom za nokte nekom masnijom kremom za ruke ili mlekom za telo.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

Kako izabrati farmerke

Farmerke cu uvek neizostavni deo garderobe koje rado nose i muškarci i žene. S obzirom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *