Kako osposobiti sigurnosni video nadzor

Sigurnosni video nadzorUvid u dešavanja u i oko vaše kuće u periodu kada vi niste tu više ne spada u domen naučne fantastike. Možete osposobiti internet sigurnosni video nadzor, koji će vam omogućiti uvid u sve kamere u vašoj kući sa koje god lokacije u svetu gde imate pristup internetu. Za te potrebe možete iskoristiti laptop, mobilni telefon ili neki drugi prenosivi uređaj koji ima pristup internetu. Takođe, trebaće vam bežični set video kamera koje imaju mogućnost emitovanja signala putem interneta, koje ćete pazariti u specijalizovanoj prodavnici elektronske opreme, kao i prethodno osposobljenu wireless mrežu u vašoj kući. Pored ovoga, nije vam potrebna nikakva dodatna oprema.

1) Spojite kraj USB kabla na USB port video kamere koja omogućava wireless povezivanje. Spojite drugi, slobodan kraj USB kabla na USB port na vašem računaru.

2) Izbacite disk koji se eventualno nalazi u DVD-ju računara. Ubacite instalacioni disk koji ste dobili uz kameru.

3) Pratite komande i unesite potrebne informacije – primera radi, ime i šifru kućne wireless mreže – u odgovarajuća polja instalacionog programa koji će se automatski pokrenuti. Nastavite da pratite komande kako bi na pravi način konfigurisali kameru za potrebe wireless mreže. Upišite IP (Internet Protocol) Web adresu koja je posebna za kameru i koja će biti prikazana na ekranu. Izađite iz programa po završetku instalacije.
Isključite kabl iz kamere i iz PC-ja.

4) Postavite kameru na željeno mesto sa koga ćete moći da vidite ono što želite. Kameru možete postaviti na zid (drvenim šrafovima korišćenjem Philips šrafcigera), ili na neku ravnu podlogu kao što je gornja polica biblioteke primera radi, odakle ćete imati pogled iz ptičje perspektive. Povežite kameru sa izvorem struje. Pritisnite dugme ‘On’ na kameri, osim ukoliko ona nije uvek uključena, tako da se kamera napaja strujom iz utičnice na zidu.

5) Pokrenite Web pretraživač na vašem laptopu ili drugom uređaju preko koga pristupate internetu, kada se budete našli na lokaciji koja vam omogućava pristup nekoj wireless mreži. Ukucajte IP adresu video kamere u polje za pretraživanje. Pritisnite dugme ‘Return’ na tastaturi vašeg uređaja kako bi bili u mogućnosti da posmatrate materijal koji u tom trenutku instalirana kamera snima i emituje putem interneta.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Kako otvoriti bravu bez ključa

Sigurno se svako od nas makar jednom našao u situaciji da je ključ od kuće/stana …

Jedan komentar

  1. sve mi je jasno ali DRVENIM ŠRAFOVIMA pričvrstiti kameru nikad čuo ni video dali je to šala pozdrav milorad

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *