Kako otvoriti bravu bez ključa

Sigurno se svako od nas makar jednom našao u situaciji da je ključ od kuće/stana zaboravio u drugim farmerkama ili jakni. Kao za maler, u takvim situacijama gotovo nikada niko od ukućana nije tu kako bi nam otvorio.

Sigurno ste se tada dovijali na najrazličitije načine ne bi li uspeli da ipak, i bez upotrebe ključa, otvorite vrata i uđete. Evo par saveta kako uz pomoć nekoliko različitih pomagala možete otvoriti bravu bez ključa. U zavisnosti od oblika i vrste brave, kao supstitut za ključ možete upotrebiti francuski ključ, šrafciger, ukosnicu ili spajalicu.Kako otvoriti bravu bez ključa

1) Nađite odgovarajući šrafciger ukoliko ste u mogućnosti. Vodite računa o tome da njegova matica ne bude preširoka. Potrebno je da ona može da bez problema uđe u unutrašnjost brave, a da pritom ne dodiruje ivice ključaonice. Nakon što ste našli šrafciger, lagano zavrćite glavu šrafcigera u pravcu kazaljke na satu kako bi okrenuli rezu u bravi i otključali vrata.

2) Inbus ključ je jedno od najčešće korišćenih pomagala kada je u pitanju potreba za otvaranjem brava. Upotrebite turpiju kako bi ivice ključa smanjili u prečniku i doveli ih do one veličine koja će biti upotrebljiva. Inbus bi u prečniku morao da bude manji od prečnika ključaonice, inače će u suprotnom ostati zaglavljen u bravi i tada će biti zaista teško otvoriti bravu.

3) Ukoliko u vašem neseseru imate turpiju za nokte i špenadlu, u tom slučaju ova dve predmeta možete upotrebiti kao zamenu za ključ koji nemate pri sebi. Ubacite oštar deo špenadle u ključaonicu i poduprite je turpijicom za nokte kako se ne bi ozledili. Vodite računa da ne budete isuviše agresivni, kako ne bi prelomili špenadlu.

4) Na sličan način se možete poslužiti i zihernadlom ukoliko jednu imate pri sebi.

Suština je da uvek morate biti maksimalno skoncentrisani, jer ovo ume da bude izuzetno pipav i ponekad iritirajući postupak po principu uradi sam. Ukoliko ste bili u prilici da vidite kako brava nekada izgleda na ‘golo’, ili ukoliko ste i postavljali neku, biće vam mnogo lakše da izađete na kraj sa ovim problemom. Trik je pokrenuti mehanizam koji se nalazi u sredini brave i koji se i inače pokreće ključem, kako bi se on pokrenuo iz položaja u kome se nalazi kada su vrata zaključana, u drugi, otključani, položaj.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 50, prosek: 2,66

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Goran Krstović
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

Kako osposobiti sigurnosni video nadzor

Uvid u dešavanja u i oko vaše kuće u periodu kada vi niste tu više …

2 komentari

  1. DanA

    Ja sam pokusala ukosnicom … Polomila sam je na 2 dela .. Jedan deo mi je ostao u ruci a drugi u bravi … :)

  2. ilijana75

    jednom sam probala sa štrafcigerom,gledala sam to negde na tv,i pošto mi se redovno dešava da zaboravim ključ,ja u torbici imam štrafciger,za svaki slučaj.koristila sam ga samo jednom,ali ne smeta da stoji u torbi.pozz

Ostavite odgovor