Kako otvoriti bravu bez ključa

Sigurno se svako od nas makar jednom našao u situaciji da je ključ od kuće/stana zaboravio u drugim farmerkama ili jakni. Kao za maler, u takvim situacijama gotovo nikada niko od ukućana nije tu kako bi nam otvorio.

Sigurno ste se tada dovijali na najrazličitije načine ne bi li uspeli da ipak, i bez upotrebe ključa, otvorite vrata i uđete. Evo par saveta kako uz pomoć nekoliko različitih pomagala možete otvoriti bravu bez ključa. U zavisnosti od oblika i vrste brave, kao supstitut za ključ možete upotrebiti francuski ključ, šrafciger, ukosnicu ili spajalicu.Kako otvoriti bravu bez ključa

1) Nađite odgovarajući šrafciger ukoliko ste u mogućnosti. Vodite računa o tome da njegova matica ne bude preširoka. Potrebno je da ona može da bez problema uđe u unutrašnjost brave, a da pritom ne dodiruje ivice ključaonice. Nakon što ste našli šrafciger, lagano zavrćite glavu šrafcigera u pravcu kazaljke na satu kako bi okrenuli rezu u bravi i otključali vrata.

2) Inbus ključ je jedno od najčešće korišćenih pomagala kada je u pitanju potreba za otvaranjem brava. Upotrebite turpiju kako bi ivice ključa smanjili u prečniku i doveli ih do one veličine koja će biti upotrebljiva. Inbus bi u prečniku morao da bude manji od prečnika ključaonice, inače će u suprotnom ostati zaglavljen u bravi i tada će biti zaista teško otvoriti bravu.

3) Ukoliko u vašem neseseru imate turpiju za nokte i špenadlu, u tom slučaju ova dve predmeta možete upotrebiti kao zamenu za ključ koji nemate pri sebi. Ubacite oštar deo špenadle u ključaonicu i poduprite je turpijicom za nokte kako se ne bi ozledili. Vodite računa da ne budete isuviše agresivni, kako ne bi prelomili špenadlu.

4) Na sličan način se možete poslužiti i zihernadlom ukoliko jednu imate pri sebi.

Suština je da uvek morate biti maksimalno skoncentrisani, jer ovo ume da bude izuzetno pipav i ponekad iritirajući postupak po principu uradi sam. Ukoliko ste bili u prilici da vidite kako brava nekada izgleda na ‘golo’, ili ukoliko ste i postavljali neku, biće vam mnogo lakše da izađete na kraj sa ovim problemom. Trik je pokrenuti mehanizam koji se nalazi u sredini brave i koji se i inače pokreće ključem, kako bi se on pokrenuo iz položaja u kome se nalazi kada su vrata zaključana, u drugi, otključani, položaj.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

Kako osposobiti sigurnosni video nadzor

Uvid u dešavanja u i oko vaše kuće u periodu kada vi niste tu više …

2 komentari

  1. Ja sam pokusala ukosnicom … Polomila sam je na 2 dela .. Jedan deo mi je ostao u ruci a drugi u bravi … :)

  2. Avatar photo

    jednom sam probala sa štrafcigerom,gledala sam to negde na tv,i pošto mi se redovno dešava da zaboravim ključ,ja u torbici imam štrafciger,za svaki slučaj.koristila sam ga samo jednom,ali ne smeta da stoji u torbi.pozz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *