Kako se osloboditi insekata

Da li i vi imate česte, dosadne a nepozvane goste? Da li vas iritiraju, izluđuju i skaču vam po živcima? Osećate li se nemoćno kada vam, dok pokušavate da spavate, neko zuji iznad glave? Sad je red na nas da budemo osvetoljubivi.. Samo malo.
Insekti

Kako se osloboditi insekata

  1. Muve. One su leti težak problem za svaku domaćicu. Borba protiv njih zaista i nije laka ako se domaćinstvo ne vodi kako treba. Ako je u vašem domu čisto, ako su namirnice pažljivo uvijene i dobro smeštene, borba će biti olakšana. Kao efikasna sredstva za njihovo uklanjanje može da posluži paprat. U cvećarskoj radnji kupite paprat i ostavite ga u prostoriji u kojoj su muve najčešći gosti. Muve ne podnose miris paprati i brzo će se razbežati.
  2. Mravi. Ovi insekti nisu toliko česti kao muve ali nije ni da se nekada ne pojave. Lišće od paradajza mravi ne podnose, pa ga treba staviti na otvore kroz koje mravi ulaze u prostoriju. Da bi se mravi uklonili iz viseće u kojoj držimo hranu treba se poslužiti koprivama ili sunđerom. Mrave privlači miris svežih kopriva pa ćete ih tako isprovocirati da izađu na vidno mesto, kada se nakupe treba ih zajedno sa koprivom baciti u vatru i tako uništiti. Što se sunđera tiče, po njemu treba posuti malo šećera. Sunđer će se brzo napuniti mravima. Da ih uništimo, treba sunđer potopiti u vrelu vodu. Mravi se mogu uništiti i zašećerenim rastvorom kvasca. Kad se mravi napiju ovog rastvora brzo uginu.
  3. Bubašvabe i „smrdljivi martini“. Ovu gamad mnogo je lakše oterati nego uništiti. Najefikasnije sredstvo za njihovo rasterivanje jeste krastavac. Ljuske od krastavca treba nagurati u šupljine iz kojih izlaze i više se neće pojavljivati. Oni ne podnose miris od krastavca.
  4. Moljci. Veliki neprijatelji svake domaćice. Moljce najviše privlače vuneni predmeti koji se osete na znoj. Zato nakon nošenja, odmah stvari na pranje. Ako su se molji uvukli u vunu onda treba tu stvar prepeglati mlakom peglom preko jedne krpe natopljene rastvorom sirćeta i vode ( 2 kašike sirćeta na pola litre vode). Preporučuje se domaćicama da i preko zime „luftiraju“ predmete u kojima moljci vole da se ugnezde. To je još jedan od vidova borbe protiv moljaca.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

Kako osposobiti sigurnosni video nadzor

Uvid u dešavanja u i oko vaše kuće u periodu kada vi niste tu više …

Jedan komentar

  1. Protiv komaraca, BOSILJAK u saksiji na prozoru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *