Kako ostati zdrav

Kako ostati zdravSačuvajte vaše zdravlje ove hladne zime i saznajte kako ostati zdrav. Znamo da nije lako po ovom ledenom vremenu sačuvati sopstveno zdravlje i dovoljno se paziti. Gde god da izađete, velika je promena temperature i to može uticati jako loše na vaše zdravlje. Zato poslušajte ovih nekoliko saveta koji slede i potrudite se da ostanete zdravi tokom cele godine uz samo nekoliko vitamina i jednostavnih stvari:

1) Uzimanjem nekoliko vitamina, možete značajno poboljšati vaš imunitet. Ja kao doktor savetujem sledeće: uzimajte vitamin C. Nije obavezno uzimati neki poseban brend vitamina, mada je kupovina u apotekama uvek bolje rešenje nego kupovati u lokalnim dragstorima i maloprodajama. U pitanju su tablete od najčešće 500 mg. Uzimajte dve na dan ukoliko vam je imunitet slab, ukoliko se lako razbolite, ili trebate da poboljšate vaš imuno sistem. Kod ozbiljnijih bolesti, potrebno je da uvećatu dnevnu dozu. Krenite sa dve tablete dnevno, i, ukoliko ima potrebe, uvećavajte vaš dnevni unos. Sa druge strane, preveliki unos vitamina C u određenom periodu može da izazove dijareju.

2) Uzimajte vitamin E. Uzimanje ovog vitamina je dobro za vaše srce, kao i za vaš imunitet. Ja obično uzimam dva vitamina dnevno. Oni su u obliku gela, što ih čini lakim za konzumaciju. Uzimanje vitamina je siguran put kojim se minimizira mogućnost dobijanja neke bolesti, prehlade ili virusa. Iskreno vam mogu reći da ova metoda zaista uspeva.

3) Relief Pops, medikament koji se sisa i koji se obično daje deci, ima neverovatno dobar ukus. Mogu imati ukus maline, lubenice, grožđa, trešnje i narandže. Obično ih možete kupiti u kutiji sa bombonama različitog ukusa. Sadrže cink, pektin i vitamin C. Kada se deca razbole, dajte im dva multivitamina za decu, i jednu ovu bombonu. Zapaljenje grla im obično prođe do jutra. Kijavica i zakrčenje sinusnih kanala je takođe nešto što se na ovaj način može izlečiti.

4) Koristite sredstvo za dezinfekciju ruku kada ste među ljudima, kako bi uklonili bakterije sa ruku. Naravno, kada ste kod kuće, ne postoji ništa bolje za dezinfekciju ruku od starog dobrog sapuna i ispiranja vodom. Ukoliko je neki član vaše porodice bolestan, možda ćete biti primorani da koristite dezinfekcioni sprej kako bi bili sigurni da se zaraza ne raširi i na ostale članove vaše porodice, više nego što je potrebno.

5) Pripremajte sveže povrće na dnevnoj bazi. Posotji mnogo vitamina i nutrijenata u svežem povrću i voću, koje nećete naći u vitaminu, ukoliko ga uzimate odvojeno od voća. Takođe predlažem spravljanje sveže supe od povrća. Ovo daje odlične rezultate kada je u pitanju moja porodica, nadam se da će isti slučaj biti kada je u pitanju vaša.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *