Kakopedija > Zdravlje i lečenje > Lečenje > Kako se leči čmičak

Kako se leči čmičak

Čmičak je gnojni čvorić koji nastaje obično na kapku uz koren trepavice. Nastaje obično zbog infekcije korena trepavice, a obično nije ozbiljna tegoba već veoma neprijatna.
cmicak

Kako se leči čmičak

  1. Ako se ne leči obično traje 7 do 10 dana. Međutim da do njegove pojave ne bi došlo neophodna je prevencija. Redovna i zdrava ishrana, redovno vežbanje, kao i smanjenje stresa povećavaju otpornost na bilo kakve infekcije ,pa i na pojavu čmička. Čmičak se obično pojavljuje kada je osoba previše umorna, iscrpljena i neispavana, pa je podložna upalama.
  2. Medjutim,ako se čmičak pojavi, nephodno je i njegovo adekvatno lečenje. Kućno lečenje može da ublaži bol i ubrza oporavak.
  3. Jedna od mogućnosti jeste stavljati umirujući oblog. Staviti malo vate na varjaču, pa je obmotati zavojem. Umočiti u biljni čaj ili vrelu vodu, iscediti višak tečnosti, a zatim držati na oku 5-10 minuta.
  4. Od pomoći može biti i presan beo luk. Svakog dana treba pojesti dva čena kako bi se ojačao imunitet.
  5. Čaj od vidove trave, nevena ili čička takođe pomaže u borbi protiv infekcije. Može se stavljati kao oblog, a može si konzumirati.
  6. Što se tiče lekova iz apoteke, treba svakog dana uzimati vitamin c, kao i riblje ulje kako bi se savladala infekcija.
  7. Pridržavanjem ovog uputstva čmičak će relativno brzo nestati. Međutim ako čmičak nije pukao niti se povukao za 5 6 dana ili je samo oko crveno ili ima sekret obavezno treba potražiti pomoć lekara.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 7, prosek: 3,86

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

SLIČNO

bolovi u stomaku

Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

Bolovi u stomaku se javljaju kao posledica gladi, prejedanja, uzimanja hladnih napitaka ili zatvora, odnosno …

Ostavite odgovor