Kako se leči čmičak

Čmičak je gnojni čvorić koji nastaje obično na kapku uz koren trepavice. Nastaje obično zbog infekcije korena trepavice, a obično nije ozbiljna tegoba već veoma neprijatna.
cmicak

Kako se leči čmičak

  1. Ako se ne leči obično traje 7 do 10 dana. Međutim da do njegove pojave ne bi došlo neophodna je prevencija. Redovna i zdrava ishrana, redovno vežbanje, kao i smanjenje stresa povećavaju otpornost na bilo kakve infekcije ,pa i na pojavu čmička. Čmičak se obično pojavljuje kada je osoba previše umorna, iscrpljena i neispavana, pa je podložna upalama.
  2. Medjutim,ako se čmičak pojavi, nephodno je i njegovo adekvatno lečenje. Kućno lečenje može da ublaži bol i ubrza oporavak.
  3. Jedna od mogućnosti jeste stavljati umirujući oblog. Staviti malo vate na varjaču, pa je obmotati zavojem. Umočiti u biljni čaj ili vrelu vodu, iscediti višak tečnosti, a zatim držati na oku 5-10 minuta.
  4. Od pomoći može biti i presan beo luk. Svakog dana treba pojesti dva čena kako bi se ojačao imunitet.
  5. Čaj od vidove trave, nevena ili čička takođe pomaže u borbi protiv infekcije. Može se stavljati kao oblog, a može si konzumirati.
  6. Što se tiče lekova iz apoteke, treba svakog dana uzimati vitamin c, kao i riblje ulje kako bi se savladala infekcija.
  7. Pridržavanjem ovog uputstva čmičak će relativno brzo nestati. Međutim ako čmičak nije pukao niti se povukao za 5 6 dana ili je samo oko crveno ili ima sekret obavezno treba potražiti pomoć lekara.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

gliste

Kako lečiti gliste

Zaraza creva dečijim glistama je veoma često uzrok analnih infekcija kod dece. Međutim, gliste nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *