Kako napraviti novogodišnju jelku od voća

Bliže nam se novogodišnji praznici i eto prilike da svoje goste i ukućane obradujete ovom zdravom poslasticom. Ova jestiva dekoracija divno izgleda na svakom stolu, zdrava je i posna i što je najvažnije – brzo se sprema. Mališanima će biti naročito zanimljiva a možete je odneti i kao poklon .
novogodisnja-jelka-od-voca

Kako napraviti novogodišnju jelku od voća

  1. Sastojci: 1 jabuka, 1 prava šangarepa, 1 drveni štapić za ražanj, čačkalice, voće po izboru ( kivi, jagode id. )
  2. Vrh cele jabuke ( oko peteljke ) jabuke odseći tako da bude ravan . Jabuku postaviti na tanjir tako da stoji na ravnom delu .
  3. Uzeti šangarepu i njen drvenasti deo oko peteljke iseći. Zatim polako kroz šangarepu do pola nabosti štapić za ražanj.Drugu polovinu štapića zabodite kroz vrh jabuke. Uži deo šangarepe treba da bude na vrhu ove konstrukcije.
  4. Uzimajte raznolike komadiće voća i bobica – svaki komad pojedinačno nabodite na čačkalicu a zatim drugu polovinu čačkalice na konstrukciju jabuke i šangarepe. Radite polako, od dna jabuke do vrha šangarepe . Na kraju jabuka i šangarepa ne treba ni da se vide :)
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Miljana M

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Ovo je odlična ideja za praznike! Pored toga što lepo izgleda, vrlo je i zdrava! Umesto što se non stop jede sve i svašta tokom ovih praznika, mogli bismo da zamenimo da jedemo sada ovo ;)

  2. Nataša baš tako,ovo moram da probam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *