Kakopedija > Posao i novac > Privreda > Kako definisati internu komunikaciju u ustanovi

Kako definisati internu komunikaciju u ustanovi

Interna komunikacija u ustanovi predstavlja unošenje informacija u ustanovu i prenošenje informacija po službama, npr. Doma zdravlja. Razmenjivanje informacija i ideja unutar ustanove. Odgovorni za prenos informacija su: direktor, načelnici službi, šefovi nižih organizacionih celina, lice zaduženo za odnose sa javnošću i svi zaposleni koji razmenjuju informacije i ideje, unose informacije u ustanovu i prenose po službama Doma zdravlja.

interna-komunikacija

Kako definisati internu komunikaciju u ustanovi

  1. Interna komunikacija prestavlja razmenjivanje informacija i ideja unutar ustanove. Ostvaruje se u formalnom i u neformalnom obliku.
  2. Formalna interna komunikacija se zasniva na principu subordinacije (nadređenosti i podređenosti). Počinje od direktora, teče kroz niže rukovodeće nivoe do izvršnih radnika. Glavni cilj ove komunikacije je rukovođenje i upravljanje pojedincima na nižim hijerarhijskim strukturama.
    Ostvaruje se kroz naredbe, uputstva, odluke, rešenja i naloge koje se kreću u silaznom toku i kroz informacije, podatke, izveštaje, odgovore, predloge, sugestije, zahteve i dr. koje idu uzlaznom putanjom, tj. od nižih struktura prema direktoru.
  3. Neformalna interna komunikacija podrazumeva prenos informacija onima sa kojima se dolazi u kontakt. Neformalno komuniciranje se obavlja: kroz neobavezne razgovore zaposlenih na svim nivoima, preko privatne mreže telefonskih kontakata, neposrednim kontaktima za vreme i van radnog vremena, u prostorijama i van prostorija ustanove i dr.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 1, prosek: 5,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jelena Ivković

SLIČNO

industrijski profit

Kako definisati industrijski kapital i industrijski profit

Veoma često čujemo da je osnovni motiv poslovanja u stvari profit. To je u stvari …

Ostavite odgovor