Kako definisati internu komunikaciju u ustanovi

Interna komunikacija u ustanovi predstavlja unošenje informacija u ustanovu i prenošenje informacija po službama, npr. Doma zdravlja. Razmenjivanje informacija i ideja unutar ustanove. Odgovorni za prenos informacija su: direktor, načelnici službi, šefovi nižih organizacionih celina, lice zaduženo za odnose sa javnošću i svi zaposleni koji razmenjuju informacije i ideje, unose informacije u ustanovu i prenose po službama Doma zdravlja.

interna-komunikacija

Kako definisati internu komunikaciju u ustanovi

  1. Interna komunikacija prestavlja razmenjivanje informacija i ideja unutar ustanove. Ostvaruje se u formalnom i u neformalnom obliku.
  2. Formalna interna komunikacija se zasniva na principu subordinacije (nadređenosti i podređenosti). Počinje od direktora, teče kroz niže rukovodeće nivoe do izvršnih radnika. Glavni cilj ove komunikacije je rukovođenje i upravljanje pojedincima na nižim hijerarhijskim strukturama.
    Ostvaruje se kroz naredbe, uputstva, odluke, rešenja i naloge koje se kreću u silaznom toku i kroz informacije, podatke, izveštaje, odgovore, predloge, sugestije, zahteve i dr. koje idu uzlaznom putanjom, tj. od nižih struktura prema direktoru.
  3. Neformalna interna komunikacija podrazumeva prenos informacija onima sa kojima se dolazi u kontakt. Neformalno komuniciranje se obavlja: kroz neobavezne razgovore zaposlenih na svim nivoima, preko privatne mreže telefonskih kontakata, neposrednim kontaktima za vreme i van radnog vremena, u prostorijama i van prostorija ustanove i dr.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jelena Ivković

Avatar photo

SLIČNO

industrijski profit

Kako definisati industrijski kapital i industrijski profit

Veoma često čujemo da je osnovni motiv poslovanja u stvari profit. To je u stvari …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.