Kako ublažiti lupanje srca

Kada smo uznemireni lupanje srca je prirodna reakcija organizma na stres. Lupanje može biti jače i slabije, može ga pratiti gušenje ili bol u grudima, a to su već ozbiljnije situacije kada nam je pomoć lekara neophodna.

Na lakše životne stresove kao kada imamo tremu pred ispite ili velik događaj, srce lupa li lupa. Često sami vidimo kako nam grudni koš se pomera u ritmu srca. Nakada je taj osećaj prijatan kada je događaj prijatan, pa na ceo organizam utiče pozitivno, tada nema potebe da se brinemo, a najčešće ni neprimetimo. Ali kada se spremamo za neke zakazane događaje, ispite, razgovor za posao, važan susret, a neprijatan osećaj lupanja srca nas još više onespokojava, možemo preduzeti neke mere kako bi se osećali prijatnije.
lupanje-srca

Kako ublažiti lupanje srca

Danas su nam dostupne razne supstance u apoteci, ali ako ste skloni zdravom načinu života i lakše se odlučujete za prirodne opcije, tada su biljke i čajevi prava blagodet.

Za lupanje srca čaj od majčine dušice je pravi lek. Najbolje je da pravite čaj koji se cedi, jer onaj iz kesice je dosta blaži. Ako ste samo malo uznemireni onda u ključalu vodu dodajte jednu kafenu kašičicu na 3 dl vode. Ako je vaše stanje alarmantnije onda na 3 dl ide ravna supena kašika čaja.

Ovaj čaj može da se pije mlak i hladan, a uvek je potrebno da odstoji od 20 do 30 minuta. Treba imati u vidu da jači čaj može da izazove i pospanost, pogotovo, ako ste inače umorni. Ako ste pak uznemireni uveče pre spavanja, onda na jednu kašičicu majčine dušice dodajte i jednu kašičicu matičnjaka u 4 dl vode, ostavite oko pola sata, procedite i pijte gutljaj po gutljaj. Vodite računa da on deluje za oko sat vremena.

Za one koji pate od velikog broja otkucaja srca trebalo bi čaj od majčine dušice da piju bar deset dana uzastopno, dva puta dnevno, ali čaj treba da bude blaži, kako ne bi bili pospani.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Tatjana Konakov Radić

Avatar photo
Moj portfilio: http://www.dreamstime.com/whitetqueen_portfolio_pg1 http://www.dreamstime.com/whitetqueen_info

SLIČNO

vitamin c

Kako vitamin C utiče na naš imunitet

Vitamin C igra glavnu ulogu u stvaranju kolagena, koji je važan za rast i obnavljanje …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    А дубоко дисање, шећер и вода.. све то можеш да додаш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *