Kako napraviti puding od čokolade

Puding od čokolade se služi kao dezert. Za reč puding se veruje da je nastala od Francuske reči „boudin“, poreklom iz latinske reči „botellus“ koja ima značenje „mala kobasica“. Puding se kuva 30 minuta pre postavljanja ručka jer puding ne sme da stoji van pećnice dugo.Puding od čokolade

Kako napraviti puding od čokolade

  1. Potrebni sastojci:
    • 5dl mleka
    • 100 grama masla
    • 2 šipke vanile
    • 6 jaja
    • 150g kristal šećer
    • 40g brašna
    • 200g čokolade za kuvanje
  2. U posudu stavite da se kuva 2dl mleka, 100g čokolade za kuvanje, 100 grama masla i šipku vanile. Kada provri dodajte 40 grama brašna i neprestano mešajte po mogučstvu žicom za lupanje snega. Skinite sa vatre i dok je još toplo dodajte jedno po jedno žumance, sve dok ih ne bude 6. Ne prestajte da mešate.
  3. Odvojeno izlupajte srednje čvrst sneg od 6 belanaca, pa u njega dodajte 100g kristal šećera. Morate lupati i mešati sve dok se kristal šećer ne rastopi.
  4. Spojite sneg sa masom od čokolade. Izručite u okrugao kalup koji je namazan maslom i posut kristal šećerom. Staviti kalup da se kuva 30 minuta.
  5. Pripremite preliv od čokolade:
    U šerpu stavite 3dl mleka, 50 grama kristal šećera, 100 grama čokolade i šipku vanile. Dobro mešajte na vatri dok ne provri. Kada provri procedite to kroz sito.
  6. Kada je puding skuvan, izručite ga iz kalupa u okruglu posudu, preliti čokoladnim prelivom i služite ga toplog.
  7. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Sretojević

Avatar photo
Veliki sam zaljubljenik u hranu i najviše uživam dok je pravim. Nadam se da će vam se dopasti moji recepti.

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *