Kako pravilno učiti

Student ste? Želite da budete najbolji i da položite bolje od svih? Pravo rešenje nisu „puškice„, već učenje. Pomoći ću vam da brže i lakše naučite, a da to bude dobro naučeno.
pravilno ucenje

Kako pravilno učiti

  1. Prelistajte lekciju. Pogledajte naslov i podnaslove, upoznajte se sa temom koju obrađujete. Ovo će vam pomoći da stvorite sliku o čemu ćete učiti u narednim satima.
  2. Pročitajte. Kada znate o čemu se radi u lekciji koju trebate naučiti, vratite se na početak i pažljivo je pročitajte. Čitajte je od početka do kraja, i što je još važnije jeste da obratite pažnju na detalje. Možete čitati naglas ako vam više odgovara.
  3. Postavljajte sebi pitanja. Dok čitate, postavite sebi neko zanimljivo pitanje (npr. kako se nešto desilo i zašto, ko je doveo do toga, kako bi problem mogao da se reši i slično). To će vam puno pomoći da razumete gradivo, a samim tim da ga lakše naučite. Ako uspete sami sebi da razjasnite uzroke neke pojave, neće vam biti teško da to objasnite drugima.
  4. Podvlačite. Verovali ili ne, učenje je zabavno, bez obzira što više niste deca! Dok čitate lekciju, markerom, flourescentnim flomasterom ili hemijskom olovkom. Podvlačite bitne stvari iz lekcije koju učite. Možete da zatamnite ili uokvirite bitne reči u bitnoj rečenici, pošto je utvrđeno da ljudi lakše pamte informacije kada ih povezuju različitim bojama.
  5. Preslišajte se. Kada mislite da ste gradivo dobro naučili, preslišajte se par puta. Ako je ne ponovite, zaboravićete lekciju brže nego što ste je naučili. I da, bitno je da SVOJIM REČIMA ispričate lekciju i sami napravite zaključak. Biće mnogo bolje, ostavićete dobar utisak na profesore. Svakako neće prihvatiti da sve pričate na pamet kao pesmu. Nekim ljudima je lakše da, dok se preslišavaju šetaju po sobi ili to rade naglas, kako kome odgovara.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Perić

Nije isto kada neko ide i kada neko odlazi...

SLIČNO

IQ

Kako povećati IQ

IQ količnik inteligencije je mera koja definiše bistrinu i intelektualnu mogućnost ili sposobnost jedne osobe. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *