Kako napisati ljubavnu pesmu

Romantičari su jedni od najemotivnijih ljudi. Oni ljubav ispoljavaju na karakterističan, izuzetno nežan način, razloge za osmeh pronalaze u malim, bezazlenih stvarima a inspiraciju koju im budi zaljubljenost ispoljavaju na originalne načine od kojih je jedan i pisanje ljubavnih pesama.
ljubavna pesma

Kako napisati ljubavnu pesmu

  1. Da bi napisao ljubavnu pesmu najpre moraš da imaš svoju muzu, kao i svaki pesnik.
  2. Ispiši na papir sve što te vezuje za tu osobu, ono što osećaš prema njoj, koliko često na nju pomisliš, kakve su tvoje namere, želje, neke fantazije, u čemu te inspiriše (eto da napišeš pesmu) itd.
  3. Nemoj da razmišljaš o tome da se rimuje, bar ne dok ne nakupiš “materijala”, možda će teže ići. Kreni srcem, pa kud stigneš. Možda će ti biti lakše ako pustiš neku laganu muziku na stranom jeziku, to ume biti inspirativno. Zašto baš na stranom? Zato jer, ako budeš slušao na srpskom, može te sputavati, odnosno kočiti tvoju inspiraciju pa možeš nesvesno početi i da “kradeš” stihove. Kada postigneš ciljnu dužinu pesme kreni sa preuređivanjem. Izmeni što misliš da nisi dobro iskazao, sada možeš malo da poradiš na rimi ali nije nužna. Mnoge pesme se ne rimuju ali imaju priču i osećaju se. Takva je poezija, a ona u sebi nosi veliku količinu emocija.
  4. Pesma može da poseduje nešto simbolično. Npr. da početna slova svakog stiha predstavljaju neku važnu reč za vas, može da ima određen broj stihova, ako nameravaš da pesmu pokloniš za neki bitan dan.
  5. Kada je u pitanju “krađa” stihova, skroz je u redu da ti se neki stih baš svidi i da želiš da ga iskoristiš, samo nemoj preterivati.
  6. Ako ne razumeš najbolje kako da pišeš pročitaj nekoliko ljubavnih pesama koje se tebi dopadaju. Pronađi u njima stil kojim bi ti mogao da pišeš. Koristi prideve, metafore, izbegavaj duge stihove u kojima bi se izgubio. Na kraju kada je napišeš, pročitaj je osobi od poverenja. Ta osoba će ti dati iskreno, realno mišljenje i ako smatra da nešto treba da se promeni, reći će ti pa i pomoći oko izmena sa nekim svojim savetima
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

IQ

Kako povećati IQ

IQ količnik inteligencije je mera koja definiše bistrinu i intelektualnu mogućnost ili sposobnost jedne osobe. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *