Kako poboljšati znanje engleskog jezika

Za mnoge ljude, gramatika engleskog jezika je teška, pa čak i za one kojima je engleski maternji jezik. Gramatika ima kompleksna pravila koja je teško pratiti, tako da na kraju mnogi pričaju engleski ne obraćajući pažnju na gramatička pravila.

Učenje jezika je proces koji traje, a ovo uključuje i engleski jezik. Engleski jezik se razvijao tokom stotina godina, a i sada se razvija. S obzirom na bogastvo reči, idioma i pravila koji engleski jezik sadrzi, vaše znanje se uvek može unaprediti. Korisni saveti kako poboljšati vaše znanje engleskog jezika su napisani u daljem tekstu.

Upišite kurs engleskog jezika u školi stranih jezika koja ima dobre preporuke, profesore i akreditovani program. Ja vam preporučujem Concord školu jezika ukoliko ste iz Beograd.

Čitajte novine, knjige i magazine na engleskom jeziku. Čitanje je aktivan process koji zahteva umni rad. Strani jezik se najviše usvaja govorom, slušanjem i pisanjem. Ali i čitanje je od velike pomoći. Kada čitate, susrećete se sa novim rečima koje ćete kasnije moći da koristite.

Vodite dnevnik o vestima koje ste pročitali. Nakon čitanja dnevne štampe, zapišite svoja razmisljanja o dnevnom pregledu vesti. Izaberite jedan ili dva naslova koji su na vas ostavili najveći utisak i zabeležite svoje reakcije na to. Nakon toga, pročitajte šta ste zapisali i proverite da li ste napravili neku gramatičku grešku ili biste voleli da poboljšate vašu rečeničnu konstrukciju.

  • Obratite pažnju na tekstove pesama. Slušanje pesama na engleskom može vam pomoći da poboljšate znanje engleskog, ali vreme koje izdvojite da pročitate reči pesama pomoći će vam da  još bolje ovladate engleskim jezikom.ucenje engleskog

 

Pročitajte verziju knjige filma koji ste već pogledali. Ako niste ozbiljni čitaoc, čitanje priče koja vam je poznata će vam pomoći da brže prelazite sa stranice na stranicu. Ako ste već odgledali film, prilikom čitanja knjige biće vam lakše da razumete i neke reči naslutite iz konteksta jer ste upoznati sa pričom.

  • Podučavajte decu i prijatelje engleski. Najbolji način da nešto poboljšate je ako podučavate druge. Ovo takodje važi i za engleski jezik. Kada druge podučavate, u mogućnosti ste da vežbate objašnjavajući, ispravljate greške i stičete iskustvo. U isto vreme, postajete svesni svojih jezičkih slabosti pa morate dosta da se potrudite kako biste ih poboljšali.
  • Koristite engleski jezik svakodnevno. Šta god da radite, od pranja sudova, bacanja djubreta do odlaska u teretanu, koristite engleski. Ponovite naglas nove idiome na koje ste naišli i koristite ih. Ako nove reči ostaju neizričene ili u vašoj svesci, nikada neće zaživeti. Naučite kako da ih koristite u svakodnevnom životu.
  • U isti mah, engleski jezik je lak i težak. Postoje pravila, reči i idiomi koji su komplikovani. Ali ako se trudite da poboljšate vaš engleski iz dana u dan, svakako ćete uvideti napredak koji će vas usrećiti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

IQ

Kako povećati IQ

IQ količnik inteligencije je mera koja definiše bistrinu i intelektualnu mogućnost ili sposobnost jedne osobe. …

Jedan komentar

  1. Dobri saveti. Ono što bih ja još dodao je korišćenje rečnika, gledanje filmova na engleskom jeziku sa engleskim prevodom, to je dobar način da se uči neki jezik. Mogu se koristiti i udžbenici za osnovnu i srednju školu za učenje jezika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *