Kako povećati IQ

IQ količnik inteligencije je mera koja definiše bistrinu i intelektualnu mogućnost ili sposobnost jedne osobe. Ona se dobija po rođenju i mnogi skeptici veruju da se tokom života ne menja. Koeficijent između 90 i 11o označava prosečnu, ispod 90 su fiziološki tupi a iznad 110 natprosečnu inteligenciju. Iako jedni misle da se ne može povećati, drugi demantuju i daju savete kako i na koji način se to može izvesti. Videćete da samo uz malo uživanja, ubijanja dosade i viška vremena možete biti pametniji a i samopouzdanje će vam rasti kao kvasac.
IQ

Kako povećati IQ

  1. Za buduće mame da znaju da njihovo mleko uz činjenice da smanjuje opasnost od infekcija, alergija i astme povećava inteligenciju njihovog deteta. Naučna istraživanja su pokazala da su deca koja su dojena inteligentnija za 3 do 5 poena od onih koja nisu. Istraživanja takođe pokazuju kako ona daju bolje rezultate u verbalnoj inteligenciji, neverbalnoj i opštoj inteligenciji.
  2. Iako mislimo da stresne životne situacije i rešavanje problema loše utiču na naš mozak grdno se varamo. Naučnici su uradili eksperiment sa pacovima kako bi to razrešili. Naime podelili su ih u tri grupe. U prvoj su bili pacovi koji su živeli u izobilju hrane i uslovima za lagodan i udoban život, u drugoj su pak bili oni koji su bili osuđeni na mučenje izgladnjivanjem, a u trećoj pacovi koji su da bi došli do hrane morali da rešavanjem životnih situacija dopru do hrane. Rezultati su pokazali kako prve dve grupe imaju kratak životni rok, dok je treća pored dugog života imala daleko razvijeniji mozak od ostale dve.
  3. Vrlo je važno za naš mozak da komuniciramo sa ljudima. Da prepričavamo dogodovštine u detalje, knjige, filmove, slike. Sve što vidimo da opišemo rečima .Trudite se da vaš vokabular ne bude oskudan, učite nove reči, pričajte sa pametnim ljudima i upijajte sve što čujete od njih. Ako neku reč ne razumete potražite je u vujakliji i naučite. Bogatite svoj rečnik jer svako voli da čuje nekoga ko ima šta da kaže, a ne da baljezlja u nedogled a da ga niko na kraju ništa ne razume.
  4. Jedan vid vežbanja svojih sivih ćelija je svakako i čitanje knjiga. Ukoliko nemate vremena ili pak nisu knjige vaš fah, čitajte na netu priče ili novinarske članke iz oblasti umetnosti i kulture. Možda vas smaraju romani ali poezija svakako bi vam dobro došla pred spavanje. Umesto da odgledate film da bi vas uspavao uzmite pročitajte nešto, zabeležite deo koji vam se najviše dopao i uvek mu se vraćajte jer ponavljanje je učiteljica znanja.
  5. Beležite svoje misli. Ukoliko ste kao mladi pisali dnevnik možda će vas sad zanimati pisanje kolumni, priča, pesama ili napravite svoj blog. Trudite se da se književno izražavajte, korigujte rečenice, ukrašavajte ih da to lepo zvuči i da bi vas što više ljudi čitalo. Budite duhoviti, sarkastični, napravite twitter nalog i sami izbacujte svoje aforizme. Pored toga što ćete upoznati tamo divne ljude, naučićete i dosta toga od njih.
  6. Upotrebite svoje klikere. Koliko puta vam je bilo dosadno i niste znali šta da radite? Eto, spojite zabavno i korisno. Igrajte igrice koje će vas naterati da razmišljate poput slagalice ili milionera. Rešavajte ukrštene reči. Igrajte šah, mozgalice ili pak se vratite u školu pa uzmite rešavanje matematičkih zadataka koje makoliko niste voleli sada će vam izgledati zabavno a vaše sive ćelije će probuditi.
  7. Mnogi đaci, studenti su provalili da im je koncentracija znatno veća ako uče uz klasičnu muziku. Takođe deca koja su kao mala išla u muzičku školu, svirala klavir, flautu ili neki drugi instument takođe imaju veći IQ od dece koja su išla u druge škole. Slušanjem klasične muzike osećamo se opušteno, misli nam ne lutaju, koncentrisani smo na ono što radimo, ako učimo ne dižemo glavu od knjige i manje pauze pravimo. U svakom slučaju probajte, bolje je od slušanja novopečene muzike kojom truju današnju omladinu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Engleski jezik

Kako brzo naučiti strani jezik

Komunikacija je postala osnovni ključ da se postigne bilo šta u životu. Stoga je znanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *