Kakopedija > Obrazovanje i društvo > Učenje i čitanje > Kako brzo naučiti strani jezik

Kako brzo naučiti strani jezik

Komunikacija je postala osnovni ključ da se postigne bilo šta u životu. Stoga je znanje stranog jezika velika prednost. U nastavku teksta uverite se da sticanje tog znanja ne mora biti ni skupo ni dugotrajno.
Engleski jezik

Kako brzo naučiti strani jezik

  1. Bilo da vam je strani jezik potreban u privatnom životu, za napredovanje u karijeri ili u cilju daljeg obrazovanja, ne oklevajte da započnete sa učenjem odmah. Brzina kojom ćete savladati jezik ne zavisi samo od vašeg talenta. To će zavisiti i od vaše organizacije i pravilnog izbora.
  2. Budite iskreni prema sebi. Razmislite o tome koliko vremena imate za učenje i koliko ste spremni truda da uložite. Napravite preliminarni raspored.
  3. Postavite sebi pitanje da li i koliko već znate, a koliko dobro želite ili morate da naučite.
  4. Pri izboru predavača nemojte se rukovoditi samo svojim materijalnim mogućnostima. Ukoliko će vam biti neophodan sertifikat upišite kurs u školi stranih jezika. Neke škole organizuju i individualnu nastavu koja vam pruža manevarski prostor da nastavu prilagodite svojim mogućnostima, a opet dobijete kvalitetno znanje i sertifikat na kraju kursa. Raspitajte se koje škole to nude.
  5. Ako ipak želite jeftiniju varijantu, a sertifikat vam za sada nije neophodan, porazgovarajte sa privatnim nastavnikom. Odmah mu predočite svoje mogućnosti i potrebe. Nakon uobičajenog testiranja, odabrani nastavnik predočiće vam plan po kome možete raditi i najbrže naučiti željeni jezik. Za privatnu nastavu obično ne morate kupovati udžbenik, nastavnik će izabrati literaturu i vežbe po vašoj meri, nastavnik obično dolazi na lokaciju koja vama odgovara i ponekad je u mogućnosti da promeni vreme za rad koje ste na početku dogovorili.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 91, prosek: 3,65

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
makemyday
Olovka piše srcem!

SLIČNO

IQ

Kako povećati IQ

IQ količnik inteligencije je mera koja definiše bistrinu i intelektualnu mogućnost ili sposobnost jedne osobe. …

Ostavite odgovor