Kako se pravi lenja pita

Ovo je pita drugačija od ostalih, sa tako malo sastojaka, veoma brzo se pravi, što je najvžnije veoma je ukusna. Zbog toga vredi je probati!
lenja pita

Kako se pravi lenja pita

  1. U prvom koraku je potrebno oljuštiti jabuke (otprilike 1kg), narendati ih u činiju,pa im dodati 3-4 kašika šećera i cimet i dobro sjediniti fil.
  2. U narednom koraku treba spremiti testo. Za testo je neophodno umutiti 250 grama margarina ili putera sa 250 grama šećera. Tome dodati jedno celo jaje i jedan žumanac, polovinu kesice praška za pecivo, 400grama brašna, dve male šoljice mleka. Kada su svi sastojci tu treba umesiti testo.
  3. Sledeći korak jeste podela testa na dva dela. Najpre, razviti koru od prvgo dela, pa je staviti u podmašćen pleh. To posipati prethodno pripremljenim filom.
  4. Razvući drugu koru, staviti je preko jabuka, premazati odozgo belancetom i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180C.
  5. Peći otprilike 40minuta, a kad se prohladi pošećeriti šećerom u prahu i služiti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

2 komentari

  1. Pod br.5 pise: …a kad se prohladi „POSOLITI SECEROM“.
    Secerom se ne soli vec SECERI !!!
    Znaci treba poseceriti a ne posoliti :P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *