Kako pravilno očistiti uši

Nema potrebe da često čistite uši kako biste uklonili ušni vosak. Šta više, ušni vosak je važan deo odbrambenog sistema vašeg organizma protiv prljavštine, bakterija i drugih pojava koje mogu da izazovu probleme sa sluhom. Međutim, povremeno je neophodno da ih očistite. Ove instrukcije će vam pomoći kako da to bezbedno uradite.

Kako pravilno očistiti uši

  1. Razgovarajte sa svojim lekarom ili specijalistom za uho, grlo i nos (otorinolaringologom) ako vam se često i problematično skuplja ušni vosak.
  2. Iz apoteke nabavite špric za uši ili neki sličan aplikator i specijalnu tečnost za čišćenje ušiju. Ukoliko želite, možete sami napraviti miksturu tečnosti za čišćenje tako što ćete kupiti hidrogen peroksid (3-4%) ili glicerin. Kašiku jednog od ta dva pomešajte sa malo tople vode.
    spric za usi
  3. Napunite špric tom tečnošću.
  4. Zabacite glavu i nakrenite je na stranu, kako bi vam uvo bilo okrenuto nagore.
  5. Pažljivo stavite kraj šprica u uvo i sipajte nekoliko kapi. Trebalo bi da čujete (i osetite) kako vam se uvo puni. Ukoliko nemate špric, možete i bez njega sami nasuti tečnost u uvo.
  6. Držite glavu nagnutu na stranu. Možda če vam biti najlakše da ležite, a obavezno pored uveta držite neki peškir kako biste pokupili tečnost ukoliko vam slučajno iscuri.
  7. Ukoliko koristite hidrogen peroksid verovatno ćete čuti žuborenje, to je normalno.
  8. Sačekajte 5-10 minuta. Ukoliko ste koristili hidrogen peroksid, sačekajte onoliko koliko je potrebno dok čudan zvuk i žuborenje ne prestanu.
  9. Nakon isteka vremena, ispraznite tečnost iz uveta tako što ćete nagnuti glavu na drugu stranu, i pustiti da tečnost iscuri u neku posudu
  10. Polako pokupite ostatke ušnog voska u uvetu. Budite pažljivi. Možete koristiti pumpicu za skupljanje tečnosti
    pumpica za skupljanje tecnosti
  11. Osušite i očistite uvo sa peškirom
  12. Postupak ponovite za drugo uvo.
  13. Ceo postupak ponovite još jednom u toku dana ukoliko je potrebno.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

2 komentari

  1. Najbolji i najstariji nacin za ciscenje usiju je,ciscenje usiju svecom ili kupom
    imate na intenetu da kupite,ukucajte svece za ciscenje usiju i informisite se

  2. Avatar photo

    takodje postoji i biljka koja se u narodu zove čuvarkuća, listovi su zeleni i puni soka koji se iscedi u uvo i savršeno ga očisti. koristi se i za prvu pomoć kod bolova u uhu, naravno, dok ne posetite lekara i nema nikakvih kontraindikacija, potpuno je prirodno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *