Kako da se dobro naspavate

Koliko puta vam se desilo da želite da zaspite, ali da vam san jednostavno ne dolazi na oči. Često se prevrćete s boka na bok, otkrivate se, pokrivate se ali jednostavno ne možete da zaspite.Mnogi od nas praktikuju da iz kreveta gledaju televiziju ili da čitaju neku knjigu, ali krevet bi trebao da nam služi isklučivo za spavanje.

dobar spavanje

Kako da se dobro naspavate

  1. Sledeći put kada vam se desi da ni nakon 20 minuta nakon što se legli ne uspete da se uspavate, nemojte više ni pokušavati. Mnogo je bolje da ustanete i nešto korisno uradite, pa tek onda kad osetiti umor lezite.
  2. Naučite da idete na spavanje u približo isto vreme. Ako prethodnu noć niste spavali, nemojte misliti da ćete to nadoknaditi tako što ćete na spavanje otići ranije. Isto pravilo važi i za ustajanje. Ustajte u približno isto vreme bez obzira da li se radi o radnom danu ili vikendu.
  3. Kofein iz kafe i iz koka kole dosta otežava san. Zato ne konzumirajte ove napitke posle 16 časova. Isto važi i za nikotin. Ukoliko ste strastveni pušač, to je dosta teško ali makar pokušajte da ne pušite uveče. Alkohol takođe loše deluje na san. Iako će te lakše zaspati, probudićete se sa osećajem kao da niste ni spavali.
  4. Nemoj te spavati tokom dana, jer to će poremetiti pravilan ritam sna.
  5. Uveče jedite samo laku svarljivu hranu. Između poslednjeg obroka i sna treba da prođe najmanje dva do tri sata.
  6. Postavite budilnik tako da ne možete videti koliko je sati.
  7. Fizička aktivnost povoljno deluje na san, ali vežbajte tokom dana ne uveče jer kasno vežbanje može da poremeti san.
  8. Ne razmišljajte o problemima pre spavanja. Ukoliko baš morate da razmišljate o životu mislite na pozitivne stvari. Opustite um i lakše ćete zaspati.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *