Kako izlečiti upalu grla

Lečenje upale grlaUpala grla se odnosi na stanje koje se u stručnoj medicinskoj literaturi označava kao faringitis. Lečenje upale grla je malo složeniji proces, zato ćemo vam u ovom članku dati nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome. Upala grla se ispoljava blagim nadražajima pri gutanju hrane, kao i crvenilom koje je vidljivo na zadnjenepčanom delu usne duplje. Kao uzrok ovog oboljenja se mogu javiti razne vrste virusa i bakterija, prekomerno izlaganje oštrom vazduhu, ali i prekomerno konzumiranje alkohola i duvana. Ovaj članak se odnosi na način na koji ćete moći u kućnim uslovima da izađete na kraj sa jednim ovakvim problemom.

1) Ukoliko je upala grla već uzela maha i ozbiljno uticala na imunitet vašeg organizma, te ste možda dobili i povišenu temperaturu kao nuspojavu, uzmite Ibuprofen ili neki sličan antibiotik kako bi predupredili dalje širenje bolesti organizmom. Kombinujte sa drugim načinima prirodnog lečenja.

2) U 2 dl mlake vode rastvorite naprstak soli, progrgorite i ispljunite. Nemojte gutati!

3) Pijte mnogo tople tečnosti. Ovo će blagotvorno uticati na smanjenje nadražaja vašeg grla. Takođe, trudite se da ne uzimate hranu ili tečnosti koje bi mogle dodatno da nadraže vaše grlo, kao što su na primer mlečni proizvodi.

4) Održavajte vlažnost usne duplje sisanjem bombona sa, po mogućstvu, što manje šećera. Posle ovoga isperite grlo mlakom vodom.
Ovde smo naveli samo nekoliko saveta kojim možete pribeći ukoliko vaša upala grla nije isuviše ozbiljna. U suprotnom, moraćete da se obratite najbližem lekaru za medicinsku pomoć.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *