Kako napraviti voćnu salatu

Voćna torta se služi kao dezert i veoma osvežava. Obično se pravi od miksovanog voća i šlaga. Uz nju se može služiti osvežavajući sok, voda ili kafa.

Recepti za voćnu salatu su mnogobrojni a mi ćemo vam u ovom članku predstaviti jedan od često korišćenih

Potrebni sastojci:

– 250 g masla
– 250 g šećera u prahu
– pola limuna
– 8 jaja
– 100 g kandiranog voća
– 200 g brašna

Način pripreme:

U posudu za sneg stavite 250g masla, 250g šećera u prahu i dodajte sitno strugane kore od 500g limuna. Kada masu dobro umutite, dodajte, jedno po jedno žumance, sve dok ih ne bude 8. Na sve to dodajte 100g sitno iseckano kandirano voće. Ulupajte čvrsto sneg od 8 belanaca i umešajte ga u masu.

Na kraju umešajte 200 g brašna. U namazan kalup izručite masu za torte. Pecite na tihon vatri od 60-90 minuta. Kada se dobro ispeče ostavite je da se ohladi. Kada je torta hladna izvadite je u neku posudu i isecite na komade. Svako parče posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Sretojević

Avatar photo
Veliki sam zaljubljenik u hranu i najviše uživam dok je pravim. Nadam se da će vam se dopasti moji recepti.

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *