Kakopedija > Zdravlje i lečenje > Tretmani i samopomoć > Kako izlečiti glavobolju

Kako izlečiti glavobolju

Lečenje glavoboljeGlavobolja je jedna od najčešćih tegoba sa kojima se svakodnevno suočavamo. Ako su isključeni ozbiljni uzroci, lečenje glavobolje može biti efikasno i prirodnim sredstvima.

Kako izlečiti glavobolju prirodnim putem?

1) Nekoliko kapi ulja od matičnjaka ili ljute nane utrljajte kržnim pokretima u slepoočnice, čelo i potiljak.

2) Podlaktice nekoliko minuta držite potopljene u hladnoj vodi, a potom ih dobro obrišite zagrejanim peškirom. Ovo će poboljšati vašu cirkulaciju.

3) Jednu četvrtinu glavice kupusa isecite na sitne komade i izručite u pola litra ključale vode. Kuvajte 15 min. Skinite lonac sa vatre i udišite paru, prekrijte glavu za to vreme velikim peškirom ili krpom. Inhalirajte se vodenom parom, dok se voda ne ohladi.

4) Pre odlaska u krevet napravite čajnu mešavinu od gospinog plašta i nane. U 1l ključale vode dodajte 40g gospinog plašta i 20g listova nane. Kuvajte 20 min, zatim pustite da odstoji 10 min, procedite i popijte jednu šolju.

Napomene:

– U slučaju bolova u potiljku isecite glavicu luka na kolutove, pa ih stavite na potiljak i prekrijte krpom, a zatim učvrstite vunenim šalom. Držite tako 15 min.

– Sa prirodnim čajevima treba biti obazriv jer nadražuju želudac. U slučaju stomačnih tegoba treba ih izbegavati.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 4, prosek: 3,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jasna Marković
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Ostavite odgovor