Kako zaustaviti štucanje

Kako zaustaviti štucanjePitate se kako zaustaviti štucanje? Vrlo lako, uz jednostavne savete u ovom članku. Do grčenja dijafragme koja izaziva štucanje najčešće dolazi ako jedete suviše masnu hranu ili ako prebrzo jedete. Jedan od razloga je i često gutanje vazduha. Ovaj nervni refleks čovek ne može svesno da potisne.

Evo šta možete raditi i zaustaviti štucanje:

1) Propnite se na prste i podignite desnu ruku u vis. Udahnite vazduh i zatvorite usta. Držite vazduh u sebi zatvorenih usta i brojte u sebi do 20.

2) Ako ne pomaže zadržavanje vazduha, onda popijte čašu vode u malim gutljajima ili sisajte kockicu leda. Nadražaj koji izaziva hladnoća nadjačaće impulse u dijafragmi.

3) Kiseli ukusi takođe mogu da pobede štucanje zato žvaćite kolutić limuna.

4) Sedite, obuhvatite kolena rukama i privuci ih grudima. Pritisak u predelu grudi umirujuće deluje na dijafragmu.

Napomena:

– Ukoliko nijedan od navedenih načina ne reši problem, obratite se lekaru.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.