Kako napraviti slatke šarene kiflice

Kada nemate ideju sa čime da se zasladite, napravite šarene slatke kiflice. Lepo izgledaju i ukusne su, brzo se prave i ne koštaju puno.
slatke sarene kiflice

Kako napraviti slatke šarene kiflice

  1. Potrebni sastojci – Kiflice:
    • 500 g brašna
    • 2 dl ulja
    • 2 dl mleka
    • 1 kvasac
    • 1 prašak za pecivo
    • malo soli i
    • 3 supene kašike kakaa.
  2. Preliv:
    • 2 dl vode i
    • 400 g šećera.
  3. Sve sastojke za kiflice, sem kakaa, pomešati.
  4. Testo podeliti u dve jednake smese i u jednu dodati 3 kašike kakaa.
  5. Dobijena dva testa svako posebno umesiti, rasklagijati u jufke i od svakog testa formirati oblik pravougaonika odnosno oblik kao da pravite rolat, ali ne uvijate testo u rolat, samo napravite taj oblik.
  6. Tako formirana dva posebna testa svako iseći na 6 jednakih delova od kojih formirate jufkice.
  7. Jufkice rasklagijati naizmenično jedno bez kakaa i jedno sa kakaom i tako i ređati po Vašem izboru. Ako hoćete da Vam kiflice budu braon boje onda donje testo stavite ono sa kakaom, pa od gore bez kakaa. Ako hoćete da Vam kiflice budu bele boje onda prvo stavite obično testo bez kakaa, pa onda sa kakaom, izbor je Vaš.
  8. Kada napravite kombinaciju od po dva testa, svaki taj „list“ testa seći na 8 delova, tj. trouglova i umotati ih u kiflice.
  9. Kiflice peći dok ne porumene.
  10. Za preliv se prokuva voda i šećer i kiflice se umaču u tu vodu dok su vruće.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Zaboravila sam da napišem da po receptu ide jedan ceo kvasac, na ovu količinu može da se stavi i pola. Mada ja pravim odmah duplu meru. :)

  2. Zaista zanimljivo,radim organizacije za proslavu i mogu nekim roditeljima da predložim da naprave ove divne kiflice za svoju decu,a i ja ću ih sama spremati za svoju sestricu i naravno za sebe :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *