Kako izlečiti glavobolju prirodnim lekom

Prirodni lek za glavoboljuPre nego što posegnete za lekovima, mi vam preporučujemo da pronađete prirodni lek za glavobolju. Glavobolja je česta tegoba koja u nekom obliku pogađa svakog trećeg stanovnika zemlje. Nju može izazvati stres, bol, buka, nedostatak sna, zagušljive prostorije, upale sinusa, alergije ili umor. Nekada je neophodno koristiti lekove, ali pre toga treba pokušati sa nekom od prirodnih metoda za ublažavanje i lečenje glavobolje.

Kako izlečiti glavobolju prirodnim lekom

  1. Skuvajte 1/2 litre čaja od nane ili kamilice, i ohladite do sobne temperature. Pokušajte da opustite sve mišiće u zamračenoj sobi bez bilo ikakvih uredjaja (tv, kompjuter..). Uzimajte gutljaj po gutljaj čaja tako da ukupno vreme konzumacije bude oko 20 min.
  2. Kružnim, laganim pokretima masirajte predeo oko očiju prema slepoočnicama i temenu glave.
  3. Stavite mokar peškir oko vrata i ostavite ga tako oko 10 minuta.
  4. Obogatite svoju ishranu vitaminom C i magnezijumom (magnezijuma ima najviše u kakaou, bananama, bademima, kačkavalju, a vitamina C u limunu, pomorandžama, kupusu, paprici..)
  5. Dostupna aromaterapija moze takođe biti od pomoći, tako što se 1 do 2 kapi ulja eukaliptusa ili lavande utrlja u predeo oko nosa i u predelu slepoočnica (oprez kod alergija !!)
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …