Kako biti u formi

Kako biti u formiKako biti u formi? Svakako da je ovo jedno od pitanja koje mnogi od nas sebi svakodnevno postavljaju, naročito ako se bave nekim od sportova ili plesom. Naime, svaki trening bilo za sport, ples ili pak folklor zahteva izvanrednu formu.

Kako biti u formi

  1. Kao neko ko se dugo godina bavio raznoraznim sportovima, trenirao i folklor i ples, i skoro sve što je moglo da se trenira, mogu vam dati nekoliko saveta kako da i vi budete u sjajnoj formi i kondiciji. Bavio sam se folklorom tri godine i moram vam priznati da je veoma naporno. Potrebno je uložiti mnogo truda i napora da bi se pravilno mogao odigrati svaki korak. Folklor je sjajan način da ostanete u dobroj formi i kondiciji zato ako imate moućnosti možete neobavezno i više iz zabave krenuti na probe.
  2. Jedan od preduslova za dobru formu je i redovno vežbanje. Tu spadaju vežbe istezanja ekstremiteta, opuštanje vrata i zglobova. Moj savet vam je da počnete od glave naniže jer je to najzdraviji i svakako nabolji način. Vežbe radite polako ali ispravno. Nikada ne treba preforsirati sopstvenu snagu.
  3. Pored vežbi koje svako od vas može raditi u kući ili stanu, trčanje predstavlja odličan izbor za održavanje kondicije. Predlažem vam da za to birate lepše vreme da ne bi došlo do prehlade ili upale. Prvih dana potrebno je trčati kraću etapu puta, a zatim iz dana u dan je produžavati. Ovo je neophodno da ne bi dobili upalu mišića ili pak grčeve što nije retkost. Nemojte žuriti, a vazduh uzimajte kroz nos jer prilikom udisanja vazduha na usta može doći do bolava u grlu što, morate se složiti, nije nimalo ugodan osećaj.
  4. Takođe, posećivanje teretane nije loše i zaista vas može držati u odličnoj formi. Ipak, kao i u svemu, i tu morate paziti da ne preterate. Motivišite se i upišite se u obližnju teretanu i počnite sa laganim vežbama.
  5. Za uspešnu formu vašeg tela nisu potrebne samo naporne vežbe, trčanje i tome slično. Da bi sve to funkcionisalo u najboljem redu ne bi bilo loše da obratite pažnju na ishranu. Ona je veoma važna i potrebno nam je svima da izbegavamo gazirana pića, previše masnoća i prekomerno unošenje slatkiša. Nažalost, ova poslednja konstatacija se nikome ne sviđa, ali tako je.
  6. Pored ovih stvari koje sam vam naveo, kada odvojite vreme za rekreaciju, možete održavati formu i vožnjom rolera. Oni su jedan jako lep način za održavanje dobre kondicije.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …