Kako koristiti čaj – 20 načina dodatne upotrebe

Mislite da se čaj koristi samo za pijenje? Posle ovog teksta, nećete na isti način ponovo gledati na čaj! Postoje i druge upotrebe čaja, koje Vam mogu pomoći.
caj

Kako koristiti čaj – 20 načina dodatne upotrebe

    1. Oči su Vam umorne i natečene? Koristite čaj da Vam pomogne!
      Ukoliko provodite vreme do kasno u noć, ukoliko smatrate da ste noćna ptica ili ako provodite previše vremena ispred računara, vreme je da se oslobodite nadutosti i podočnjaka tako što ćete da potopite kesicu čaja u vruću vodu i da stavite na podočnjake i oči. Ostavite 20 minuta da stoji.
    2. Čista i sjajna ogledala
      Svima se desilo da smo ostavili kesicu čaja u šolji previše dugo i dozvolili da se čaj ohladi. Ali, ne bacajte to! Uzmite krpu, potopite je u čaj i njome obrišite ogledala. To će učiniti da se ona sijaju.
    3. Opekotine
      Izlečite bolne opekotine sa natopljenom i ohlađenom kesicom čaja ili dodajte kesicu čaja u kupku gde ćete potopiti deo tela koji je ispečen. Ovo može da pomogne i kod opekotina suncem ili drugim vrstama opekotina!
    4. Miris stopala
      Ukoliko imate problem da Vam se stopala osećaju, najbolje je da ih potopite u jak skuvani ohlađeni čaj jedno 20ak minuta. Nakon toga i Vama i ljudima oko Vas će biti lakše.
    5. Kako da koristite vrećama čaj da očistite nameštaj od drveta? Za čišćenje drvenarije
      Potopite nekoliko kesica čaja u litar vode i ostaviti da se ohladi. Krpu ili sunđer potopite u čaj i iscedite višak. Time krenite da čistite Vađu drvenariju i vratićete sjaj Vašem drvenom nameštaju i podovima.
    6. Lepše baštenske ruže
      Dodajte korišćene ili nove kesice čaja oko grmlja ruža. Ruže cvetaju sa taninskom kiselinom, koja se prirodno javlja u čaju, pa kad pada kiša ili kada zalivate Vaše biljke onda se taninska kiselina oslobađa u zemljištu.
    7. Dajte tkanini starinski izgled
      Dodajte dve kesice čaja u dve šolje kipuće vode. Ostavite da odstoji oko 20 minuta i ostavite da se ohladi. Zatim dodati belu tkaninu, čipke ili bilo koji drugi materijal kojem želite da date „stari“ izgled i dozvolite da se natopi. Što se duže natopi materijal, to će više tamnija postati.
    8. Gomila đubriva
      Dodajte jako kuvani čaj u Vašu gomilu đubriva da stvorite đubrivo bogato kiselinom.
    9. Zalivajte svoje paprati
      Paprati vole da budu gosti na čajankama. Sledeći put kada imate šolju čaja, napravi jedan za Vaše paprati ili druge kućne biljake koje teže zemljištu bogatom kiselinom. Jednostavno zalijte Vaše biljke čajem.
    10. Omkšajte tvrdo meso
      Stavite crni čaj u vruću, ali ne ključalu vodu na 5 minuta. Dodajte smeđi šećer dok se ne rastvori. Zatim to sipajte preko mesa i pecite u rerni dok ne postane mekano.
    11. Oslobađanje bola od desni koja krvare
      Da biste ublažili bol nakon vađenja zuba, potopite kesicu čaja u hladnu vodu i nanesite direktno na bolno mesto.
    12. Nakon ranjavanja
      Ukoliko imate neki ubod ili ste se posekli, stavite natopljenu kesicu čaja na ranu preko noći i rana bi trebalo da se povuče posle bola.
    13. Sjajna kosa
      Koristite nezaslađeni čaj za krajnje ispiranje kose nakon šamponiranja da biste joj dali dodatni sjaj.
    14. Potpuri
      Dodajte suvo lišće čaja u kesicu da biste dobili mirišljavi potpuri. Takođe možete da dodate nekoliko kapi eteričnih ulja (lavanda i limun su sjajna opcija!).
    15. Za sprečavanje vrtoglavice
      Crni čaj može da smanjiti vrtoglavicu prilikom ustajanja jer čaj povećava krvni pritisak. Dakle, ako Vam se vrti u glavi dok stojite onda probajte da pijete crni čaj.
    16. Slikanje
      Da , možete da slikate sa čajem. Skuvajte jak crni čaj i slikajte na belom papiru. To može da bude odlična zabava za decu!
    17. Suzbijanje akni
      Operite lice sa zelenim čajem da podstakne akne da izađu na površinu.
    18. Loš zadah
      Ispirajte grlo sa čajem da bi Vam pomoglo da se otarasite lošeg zadaha.
    19. Slomljeni nokat
      Sada kada imate nekoliko praznih kesica čaja u svojim rukama, možda se pitate šta biste mogli da radite sa njima… Oni mogu da Vam pomognu kao prva pomoć ukoliko slomite nokat. Isecite deo kesice čaja, stavite na deo gde se zacepio nokat i premažite ga lakom za nokte.
    20. Degustacija
      Pijte čajeve jer su oni delotvorni i zdravi.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nataša Uskoković

Avatar photo

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

3 komentari

  1. Hvala, zaista korisni saveti ! Probaću ovo za akne i zeleni čaj :)

  2. Avatar photo
    Nataša Uskoković

    Probajte i javite utiske :)

  3. Avatar photo

    Koja vrsta čaja može da se stavlja na oči i podočnjake?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *