Kako povećati usne

Usnama se poklanja sve više pažnje: od silikonskih injekcija do raznovrsnih sjajeva i ruževa. Osim što su „zlatna vrata“ kroz koja izlaze slatke reči, usne su, danas više nego ikada, najvažniji ukras lica.
uvecanje usana

Kako povećati usne

Prema mišljenju mnogih dama, vizažišta, pa i muškaraca, ženske usne su najerotičniji deo ženskog lica. Zato nije ni čudo što im se oduvek, a posebno u poslednje vreme, posvećuje velika pažnja. Kozmetičke kompanije učinile su mnogo da zadovolje narasle zahteve potrošača, nudeći sve, od nege do dekorativne kozmetike. Dakle, zaista možete učiniti jako mnogo da vaše usne izgledaju najbolje što mogu.

  1. Aktuelni trendovi
    Pre samo 25 godina, ideal lepote bile su tanke ili usnice poput ružinog pupoljka. Sada je potpuno suprotan trend – što punije usne to bolje. U većini današnjih kultura, pune usne direktna su asocijacija na seks, te nije uopšte čudno što se ovakav izgled nameće kao poželjan standard. Era u kojoj živimo donela je seksualne slobode i maksimalno potencijaranje ženskih (pa i muških) fizičkih atributa, između ostalog i usana. U nastojanjima da postignu željeni izgled usana, ako im ih već priroda nije podarila, mnoge žene ne prezaju ni od skalpela i injekcija. Razumljivo, u postavljanju novih normi lepote, veliku ulogu igraju poznati, pre svega iz Holivuda. Malo je onih koji se ne dive usnama Anđeline Džoli, Meg Rajan, Liz Harli. No treba da znate da hiruška intervencija ne mora da bude uvek uspešna i da možete da izgledate onako kako nikada niste želeli da igledate.
    Verovatno postoji neko srećno, srednje rešenje. Trajni i polutrajni implantati (u zavisnosti od vrste materije koja se ubrizgava) mogu da budu opasni i nepredvidivi. Stvar je krajnje individualna jer neke osobe ne reaguju a neke reaguju burno. Pored toga, do reakcije može da dođe odmah, ali i posle nekoliko godina od operacije. Upravo zbog ovoga, sami eksperti predlažu „implantiranje“ sigurnih supstanci kao što je kravlji kolagen (koji traje tri meseca) ili restilajna (prirodno stvoreni kolagen sa rokom trajanja od 2 do 4 meseca).
    Prednost ovih postupaka jeste u tome što se ove materije razgrađuju, što je dobro ako niste zadovoljni rezultatima.
    Injektiranje masnog tkiva iz tela same pacijentkinje je popularan metod, koji daje trajne rezultate. Na kraju, tu su silikonske injekcije koje ponovo postaju vrlo tražene. Medjutim, ovaj postupak zahteva veliki oprez i umerenost. I kao što je primetio jedan plastični hirurg, stvar sa silikonima je baš poput žene koja odluči da prvi put ofarba kosu. Najpre joj hrabrost dozvoljava samo nekoliko pramenova, a onda završi kao platinasta plavuša!Ukoliko su za vas navedeni postupci previše rizični i radikalni, uvek možete da pokušate sa brojnim proizvodima, pre svega ruževima koji usnama daju ekstra vlagu i sjaj. Takođe tekstura ruževa igra vrlo bitnu ulogu. Generalno, mat karmini vizuelno uvećavaju usne, jer maskiraju njihove prirodne ivice.
  2. „Lepljiva“ situacija
    Ako je hirurgija previše ekstremna opcija za vas, kako onda da stvorite iluziju punih usana? Ukratko, odgovor je – sjaj za usne. Trendovi lepote dolaze i odlaze, ali sjaj na usnama ostaje kao svevremenska moda. U poslednjih nekoliko godina, prodaja sjajeva za usne porasla je na svetskom nivou, za 35%, a kozmetičke kompanije, beleže fascinantan podatak o prodaji sjaja.
    Ali, svaka žena koja je koristila sjaj zna da baš nije lako „rukovati“ ovim kozmetičkim proizvodom. Tačno je da su sjajne usne vrlo seksi, ali za njih se lepi sve, počevši od kose, odeće, prašine iz vazduha…, brzo se skida ostavljajući trag na šolji, čaši i niko nije baš voljan da vas poljubi. Naravno, današnja kozmetička tehnologija doskočila je i ovom problemu stvaranjem sjaja u gelu koji nudi istu količinu sjaja, ali bez efekta lepljenja.
  3. Kolorne opcije
    Crvena je oduvek bila najatraktivnija boja za usne. Tradicionalno, žene su mazale crveni ruž da bi privukle pažnju i uzbuđenje suprotnog pola (i izazavale zavist drugih žena). U trenucima seksualnog uzbuđenja pojačava se protok krvi u usnama, te one postaju rumenije. Naravno, svaka žena, u zavisnosti od boje tena, kose i zuba, mora da pronađe odgovarajuću nijansu crvene za sebe. Zagasitije nijanse odgovaraju brinetama, tamnijeg tena, a svetlije ženama plave kose i svetlog tena. Ipak preporuka vizažista jeste da ne nosite stalno istu boju ruža. Što se tiče drugih boja ruževa, bakarne (ili boje rdje) čine da zubi izgledaju belji jer naglašavaju plavičasti ton iz zuba, a prigušuju žuti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirijana Djokic

Vizionar uspesnog poslovanja i pobornik zdravog zivota. Argumentovani savetodavac savremenog zivota. Ljubitelj lepe reci i lepog ponasanja.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Jedan komentar

  1. Avatar photo
    Zorica Mladenović

    a sta mislis o onim sjajevima za volumen? mene peckaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *