Kako da se oslobodite stresa pomoću akupresure

Akupresura je drevna azijska veština koja funkcioniše pritiskajući određene delove tela vrhovima prstiju. Na taj način se osobađate napetosti. U akupresuri se koriste iste tačke kao i u akupunkturi i služe za preusmeravanje negativne energije kakve su stres i napetost ali bez upotrebe igala.
akupresura

Kako da se oslobodite stresa pomoću akupresure

  1. Ovde se koriste najmanje 2 prsta dok pritiskate određenu tačku, zbog toga što ćete na taj način zahvatiti šire područje a i manja je verovatnoća da će se pojaviti crvenilo na mesto koje pritiskate.
  2. Pritiskajte sve dok ne osetite bol. Ukoliko ne osetite promenu odmah, to je zbog toga što su mišići u tom delu snažniji, tako da trebate da pojačate stisak. Ukoliko vas jako boli, postepeno smanjujte pritisak.
  3. Najbolje je da zatvorite oči, udišete kroz nos, izdišite kroz usta i usredsredite se na mesto koje pritiskate.
  4. Najbolje je da kad god ste u prilice da angažujete nekog da vam uradi akupresuru, da bi mogli što više da se koncentrišete na opuštanje.
  5. Ukoliko imate glavobolju usled napetosti pronađite tačku tako što ćete položiti kažiprst i srednji prst na obrve. Neka vam prsti klize prema ušima, sve dok ne osetite da ste došli do tačke koja je bolna i koja je povezana sa delom glave u kom osećate bol. Zatvorite oči, dišite i postepeno pojačavajte pritisak. Pravite kružne pokrete i to treba da traje otrpilike 3 minuta.
  6. Glavobolja izaziva napetost i grčenje mišića lica. Pritiskanjem određene zone opušta mišiće kao i deo oko sinusa.
  7. Ukoliko osećate napetost u stomaku, nađite tačku koja se nalazi 2 cm od ivice dlana na vašoj ruci. Ovu tačku snažno pritisnite palcem, a kažiprst i srednji prst postavite s druge strane. Dišite duboko da osetite da vam se stomak naduvava kada udišete. Udišite i izdišite ceo minut, a zatim ponovite to sa drugom rukom. Kada smo pod stresom stomačni mišići se skupljaju, a ova tačka je povezana sa njima i utiče da se opuste.
  8. Ukoliko vas hvata panika, prste obe ruke položite na spoj rebara odmah iznad dijafragme. Ovu tačku je malo teže naći, to je mesto gde se završavaju grudi a počinje stomak. Polako pritiskajte ovu tačku pomoću tri prsta (palac, kažiprst i srednji prst) sve dok ne osetite blagu bol. Neka prsti ostanu na tom mestu, a vi udišite i izdišite dva minuta. Kada ste u panici, grudi se skupljaju i počinjete da dišete otežano. Protok kiseonika je samim tim otežan što direkto utiče na vaše psihofizičko stanje. Pritisak na ovu tačku oslobađa napetosti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *