Kako povećati grudi prirodnim putem

Pune, lepe i zategnute grudi san su svake žene, a i muškarca. Ali, vreme, trudnoća, dojenje a i gravitacija ipak učine svoje, pa nekada čvrste i uspravne grudi, kao jabuke, poprime oblik neke druge voćke (kruške, smokve, nadamo se ne suve šljive!). Tada žene pribegavaju raznim trikovima kako bi im poprsje izgledalo bujnije, ali jedino što postignu jeste optička varka, jer kad skinemo sve te umetke grudi nam opet ostanu na istom.

One koje imaju finansijske mogućnosti pribegavaju čak i plastičnoj hirurgiji, ali za one koje to ne može da priušte tu su prirodne metode za povećanje grudi. Primenom ovih saveta koji se odnose na ishranu, vežbanje i negu postići ćete da vam grudi istinski budu veće, podignute i zategnute.

povecanje grudi

ISHRANA

  1. Ono što vam treba da bi dobili na volumenu grudi jeste estrogen. To je ženski polni hormon koji uslovljava rast i razvoj polnih organa, reprodukciju, oblikovanje koštanog sistema i složenog ponašanja. Estrogen se nalazi u velikom broju namirnica i dobra je vest da se radi o zdravim namirnicama.
  2. Semenke lana sadrže najveću količinu estrogena koju možete dobiti iz neke biljke. Uključite ih u svakodnevnu ishranu. S obzirom da je opna lanenog semena teška za varenje, nije zgoreg da ih sameljete mlinom za kafu. Ovako mleveno seme možete dodavati u hlebove, palačinke, salate ali i u čorbu ili neka lagana jela.
  3. Soja je manje bogata estrogenom od semenki lana, ali je njena primena šira, a i dostupna je u svakom marketu. Soju možete da pravite na mnogo različitih načina, od nje možete napraviti ukusan ručak, ali može da posluži i kao grickalica.
  4. Sojin sir (tofu) je treća po redu namirnica koja ima najveće količine estrogena od svih namirnica na svetu.
    Sojino mleko takođe je bogato ovim hormonom.
  5. Hmelj je takođe dobar izvor fitoestrogena, povoljno deluje na kožu, pa je često sastojak krema za negu biste.
  6. Ostale namirnice bogate fitoestrogenom su: kikiriki, kukurzu, pšenica, jabuke, mlečni proizvodi, bademi.
  7. Brzu hranu zaobiđite, a ishranu obogatite proteinima ako želite bujno poprsje.
  8. Gazirani sokovi se ne preporučuju, umesto njih pijte čajeve ili vodu.
  9. Piskavica ili grčko seme takođe povoljno utiče na rast grudi. Može se naći u svakoj biljnoj apoteci. Semenke potopite u vodu i ostavite da odstoje preko noći. Sutradan tom vodom masirajte grudi. Od ove biljke možete napraviti i čaj za uvećanje grudi: u šerpu stavite 2 šolje vode i 1 šolju klica piskavice. Dodajte 1-2 prstohvata anisa, bosiljka, kima, komorača, sladića, majorana i limuna trave. Zagrejte do ključanja, a onda ostavite da se prohladi, pa potom procedite. Da bi poboljšali ukus čaja, po želji dodajte limunov sok i med. Ovu mešavinu pijte svaki dan po 1-2 šolje.
  10. Komorač, pored toga što povećava proizvodnju mleka kod dojilja, stimuliše i rast grudi, isto zahvaljujući fitoestrogenu.

VEŽBANJE

  1. Pored ishrane, za pune, čvrste i zategnute grudi veoma su bitne i vežbe. Vežbama se ojačavaju mišići koji drže tkivo grudi, pa zbog toga one bivaju podignute, čvršće, a samim tim i izgledaju veće. Za ove vežbe vam ne trebaju nikakve sprave, možete ih raditi u kući, u kancelariji, kad god imate vremena.
  2. Stanite ispred zida, ruke postavite u širini ramena i položite ih na zid gurajući što jače, kao da rukama želite da odgurnete zid. 2-3 puta dnevno po 10 ponavljanja učiniće mnogo za tonus vaših grudi.
  3. Vežbe za grudi možete izvoditi i u sedećem položaju. Ispružite ruku ispred sebe pod uglom od 90 stepeni. Drugom rukom povlačite ispruženu ruku u stranu sve dok ne osetite zatezanje na bočnoj strani grudi. Uradite set od 10-15 ponavljanja za svaku ruku. Ovo će ojačati mišiće koji drže grudi.
  4. Spojite dlanove u visini grudi i čvrsto ih pritiskajte jedan o drugi. Kada osetite kako mišići grudi „rade“ ostanite u tom položaju desetak sekundi. Radite ovu vežbu nekoliko puta dnevno.
  5. Savijte ruke ulaktovima pod pravim uglom pa ih pomerajte unakrst jednu preko druge. Vežbu izvodite u serijama sa što više ponavljanja.
  6. Ruke savijte u laktovima i pomerajte ih tako da vam se lopatice što više približe jedna drugoj. Ova vežba ispraviće pršljenove kičme i poboljšaće držanje tela, što je izuzetno važno za lep izgled grudi.

MASAŽA

  1. Mnogi saloni za masažu nude i uslugu masaže grudi. Ukoliko to sebi iz bilo kog razloga ne možete da priuštite, masirajte se kod kuće dok nanosite kremu za negu biste. Masažu izvodite blagim, kružnim pokretima, od spoljašnjeg dela grudi ka bradavicama.
  2. Kupite namensku kremu za povećanje grudi. Ovo je krema koju mogu lično da preporučim: povećava grudi za dva broja i sadrži samo prirodne sastojke. Pogodna je za žene svih godina i deluje na 100% prirodan način.

NEGA

Da bi koža grudi bila nežna i baršunasta morate joj pružiti posebnu negu. U parfimerijama možete naći kreme koje su posebno namenjene za negu biste, ali ukoliko niste u mogućnosti da ih priuštite, poslužite se i običnim mlekom za telo koje inače koristite za negu kože. Bitno je da koža bude dobro hidrirana, pa ne zaboravite da posle svakog tuširanja nanesete kremu i na grudi.
Da bi krema bolje delovala potrebno je prethodno pripremiti i to pilingom koji možete napraviti sami: 1 šaku kukuruznog brašna pomešajte sa 1 šoljicom jogurta. Smesu nanesite na grudi, ostavite par minuta da deluje pa isperite mlakom vodom. Ovako pripremljena koža spremna je za sastojke iz kreme.

TUŠIRANJE

Voda može dosta toga učiniti za vaše grudi, samo ako je pravilno upotrebite. Tuširajte grudi naizmenično toplom pa hladnom vodom a na kraju usmerite hladam mlaz vode ka grudima i tako zadržite 3-5 minuta. Ovaj tretman će učvrstiti grudi.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Zorica Mladenović

Avatar photo

SLIČNO

kako izleciti sinuse inhalacija

Kako izlečiti sinuse

Sinusi predstavljaju mesto (šupljine) u kostima ljudskog lica i ljudske lobanje i kada nema nikakvih …

4 komentari

  1. Avatar photo

    clanak je wow.mi se uopste ne hranimo zdravo da bi imali bar neku nadu da nam se bilo sta u organizmu poboljsa.treba se odreci mnogih stvari da bi bili zdravi.polazim od sebe,na prodavnice zdrave hrane i ne obracam paznju.a zdravlje je u njima.

  2. Avatar photo
    Zorica Mladenović

    Hvala! Trudila sam se da dobro obradim temu ;)
    a sto se tiče zdrave ishrane, nemamo mi tu naviku, u tome je stvar. pre ćemo recimo, za doručak da pojedemo neki namaz nego npr. musli ili ovsene pahuljice

  3. Avatar photo

    Divan je clanak! Nisam skoro procitala bolji, ukljucujuci i stampana izdanja.

  4. Avatar photo
    Zorica Mladenović

    Hvala puno :* Nadam se da ce nekome biti od koristi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *