Kako prirodno lečiti ženske bolesti

Kad kažem ženske bolesti, pre svega mislim na bolest reproduktivnh organa. Od različitih upalnih procesa izazvanih gljivičnim ili bakterijskim infekcijama, bolnih menstruacija, cistitisa pa sve do kancera-narodna medicina sve leči, bez upotrebe antibiotika ili hirurških intervencija. Važno je samo problem uočiti na vreme i posvetiti mu se nekoliko minuta dnevno.
zenske bolesti

LEČENJE UPALNIH PROCESA I INFEKCIJA

Upalu mokraćne bešike i jajnika treba odmah početi lečiti da ne bi prešla u hroničnu bolest. Postoji nekoliko prirodnih lekova koji se koriste u njenom izlečenju. Izaberite ono što Vam je u tom trenutku dostupno.

  1. Čaj od kukuruzne svile: U 0,2l provrele vode staviti supenu kašiku kukuruzne svile i ostaviti 3 minuta poklopljeno da odstoji. Piti toplo, po gutljaj-dva, na svaka dva sata.
  2. Čaj od vrkute i imele. Imela se potapa u hladnu vodu da odstoji 12 sati, zatim greje i pije u gutljajima ceo dan, maksimalno 3-4 šolje dnevno.
  3. Kupka od koprive ili preslice: 100g koprive ili preslice staviti u 5l hladne vode, otaviti 12 sati da odstoji, procediti, malo zagrejati, i sedeti u tome 20 minuta. Preporučuje se, da se posle kupke telo ne briše, već da se dobro zamota i bude u stanju mirovanja sat vremena nakon kupke. (isti ovaj recepr primenjuje se protiv belog pranja, samo što se potapa 100g nevena).
  4. Jastuk od crvotočine: oko 0,5kg crvotočine uvezati u pamučnu presvlaku, dobro je ugrejati na peći ili radijatoru i tokom noći staviti podno stomaka, na područje bešike.
    Upale vagine i grlića materice izazvane trihomonasom, gljivicama ili bakterijama, najbolje je lečiti 3%-nim rastvorom propolisa u 96%-tnom alkoholu. Svako veče 7 do 10 dana stavljati umočeni tampon. Za preventivu dovoljno je jednom mesečno. Narodna medicina preporučuje I kupke u kadi sa šest kapi, eteričnog ulja melaleuke, i dve kapi ulja majčine dušice. Čučnuti u kadu i nekoliko puta poprskati genitalije pre nego što se sedne. Ostati u vodi desetak minuta. Za probleme sa upalom uz kupke se preporučuje i čaj od vrkute (oko 1l dnevno).
  5. Erozija grlića materice se uspešno leči s mašću od propolisa. Tampon umočiti u rastvor u blagi rastvor (2 ili 3 %) sode bikarbone I držati deseta minuta, a nakon toga aplicirati tampon obložen mašću od propolisa(držati celu noć). Terapija se sprovodi do izlečenja.

LEČENJE CISTA

Za lečenje cista na jajnicima, bez hirurške intervencije, preporučuju se oblozi od preslice i čaj od preslice, koprive i nevena. Četiri pune kašike ove mešavine, preliti sa 2litre vode, ostaviti da odstoji 3 minuta, procediti i popiti u toku dana. Čaj se može praviti i od poparenih pa prokuvanih očišćenih oraha. Orasi se naseckaju (4 supene kašike) i preliju sa 4 šolje vrele vode, a zatim se kuvaju još nekih 15 minuta. Pije se tri puta dnevno po pola čaše.

Tampon namočiti u mešavinu meda i soka od svežeg kamfora (odnos 1:1) i držati ga preko noci. Isti je recept i ako umesto kamfora koristite aloju. Aloja se prethodno drži desetak dana u frižideru a zatim se cedi. Smenjivanjem ova dva „leka“ na svakih deset dana, lako će te se rešiti i ranica na grliću materice.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Mitrović

Avatar photo
Optimistični radoholičar u potrazi za zelenilom

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

5 komentari

  1. Avatar photo

    čestitam na prvom objavljenom članku.Tema je interesantna,meni posebno,ali možeš ti i malo bolje,malo više objašnjenja o biljkama i bolestima.Inače je ok.samo napred.pozz

  2. Avatar photo

    Svidja mi se clanak i saveti. Nadam se da nece trebati, ali ako budem imala neki od ovih problema, pre cu da koristim te prirodne lekove nego kojekakve vaginalete

  3. Avatar photo

    Hvala na članku, Majo!! :)

  4. Avatar photo

    pa dobro, s obzirom da je prvi clanak, dobro je. moglo je malo da se doradi, ali svejedno, ok je. najvaznije je receno,dobro objasnjeno.. cestitke i od mene!

  5. Avatar photo

    clanak ti je super.samo napred.i ja koristim samo prirodne stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *