Kako izlečiti hemoroide

U ovom članku ćemo vam pomoći i dati odgovore na pitanja kako izlečiti hemoroide. Hemoroidi su bol u znate već kom predelu. Te otekle, meke upaljene vene, koje često umeju i da svrbe, mogu da ometu i najusredsređeniju osobu. Bilo ko može da dobije hemoroide, čak se procenjuje da se osam od deset ljudi javlja sa ovom žalbom. Oni mogu biti nasledni, ali veliku ulogu ima način ishrane i lična higijena. Evo nekoliko korisnih saveta za izbegavanje hemoroida i koji će vam pomoći da lakše izlečite hemoroide ukoliko ih već imate.
Kako izlečiti hemoroide

Kako izlečiti hemoroide

  1. Nemojte da sedite u jednom mestu i ništa da ne radite. Većina hemoroida nastaje kao rezultat naprezanja tokom kretanja gasova iz želuca. Kao rezultat tog napora dolazi do toga da vene pomodre, tako da bi logičan lek bio sprečiti gasove iz želuca. Jedite više mekinja, zelenog pasulja, jabuka, šargarepa i zeleniša, i unosite veću količinu vode. Namirnice koje sadrže vlakna će vam pomoći kod ublažavanja stolice i učiniće je lakšom za izbacivanje iz organizma.
  2. Vodite računa o higijeni zadnjice. Brišite je nežnim toalet papirom, ili nekom drugom vrstom ubrusa. Bebi ubrusi takođe mogu da budu dobro rešenje, jer većina njih sadrži i alou, koja može da ublaži zapaljenje natečenih delova.
  3. Sedite na obolelo mesto. Napunite kadu solima i penom i potapajte mesto na kome se nalazi zapaljenje nekoliko minuta u toku dana. Mesto na kome se nalazi zapaljenje možete takođe da negujete uljem od hamamelisa koje ćete na to mesto nanositi parčetom čistog pamuka. Ovako možete da izazovete skupljanje krvnih sudova, što može da utiče na smanjenje veličine i neugodnosti koje hemoroidi mogu da stvaraju.
  4. Nemojte da se češete. Time možete samo da proširite infekciju. Probajte gore pomenutu terapiju uljem od hamamelisa i probajte da povedete računa o ishrani. Pravilna ishrana može da ulaži neugodnosti koje vam hemoroidi mogu izazvati. Gazirana pića, kafa ili pivo može da ima suprotan efekat.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

gliste

Kako lečiti gliste

Zaraza creva dečijim glistama je veoma često uzrok analnih infekcija kod dece. Međutim, gliste nisu …