Kako masirati leđa

Postoji mnogo različitih vrsta masaže, ali i neki osnovni pokreti vas mogu naučiti da nekoga dobro opustite masirajući mu leđa, i da mu umanjite bol. Naučite kako da masirate i da budete odlični u tome. To zahteva praksu, ali bićete sve bolji i bolji ukoliko vežbate. Ako želite da naučite kako da vašem partneru ili nekoj drugoj osobi izmasirate leđa, sledite ova uputstva.
Saveti i instrukcije kako dobro izmasirati leđa:

masaza ledja

Kako masirati leđa

  1. Izaberite ulje ili losion. Možda ćete morati da probate nekoliko vrsta dok ne nađete ono ulje ili losion koji vam se stvarno dopada. Znači, potražićete ulje za masažu ili losion. Dakle, nešto što je napravljeno za tu svrhu i što ima prijatan miris. Bolje je ako nije previše gusto.
  2. Pripremite osobu koju masirate. Važno je da se masira golo telo. Da zadržite privatnost osobe koju masirate (ako je to njemu/njoj problem), koristite čaršav da ga/je pokrijete (mada osoba može ostati u vešu).
  3. Nanesite ulje ili losion. Uradite to povlačeći samo nekoliko pruga ulja ili losiona. Ne treba da preterujete, ali treba da sipate taman toliko da bi vam ruke klizile po površini kože. Lakše je da sipate manje ulja, pa da posle dodate još ako treba, nego da očistite višak ulja ako sipate previše.
  4. Počnite masažu dugim, sporim pokretima kao da gladite. Počnite od donjeg dela leđa. Držite ruke raširene i lagano ih pomerajte na gore. Neka vam pritisak ruku na telo bude srednje jačine. Masirajte sve do vrhova ramena. Nastavite na ovaj način još nekoliko minuta.
    To će pomoći osobi da se opusti, a i počećete sa masažom na pravi način.
  5. Masirajte čvorove i napeta mesta. Onda kada opustite osobu širokim laganim masiranjem, napipajte postojeće čvorove i napete mišiće. Nežno masirajte mišiće ramena kružnim pokretima. Ne pritiskajte prejako. Možete masirati i donji deo leđa oko kičme. Vodite računa o tome da budete pažljivi sa kičmom i lopaticama.
  6. Vodite računa o tome da slušate osobu koju masirate. Dajte joj do znanja da želite da čujete njeno mišljenje. Pitajte je kako joj se čini, šta joj se najviše sviđa, i pobrinite se za to da se ne ustručava da vam kaže ako oseti bol. Bitno je da obratite pažnju na ono što osoba voli ili ne voli – a najvažnije je da treba da prestanete da radite ono što joj izaziva bol!
    Nastavite sa kombinacijom laganih dodira i masaže celom dužinom leđa. Dospite ulje kada vam zatreba, a to ćete lako primetiti jer će ruke početi da vam se lepe i neće više kliziti preko površine kože. Pazite da ne povredite svoje zglobove dok masirate; nastavite sa masažom dok vas ne zaboli telo. Što više vežbate ove tehnike masiranja leđa, bićete bolji, naročito ako vodite računa o stvarima koje osoba koju masirate voli ili ne voli.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *