Kako se ponašati kod sudije za prekršaje

Kako se ponašati kod sudije za prekršajeUkoliko ste napravili neki saobraćajni prekšaj, i sada tražite način ili savet kako da izbegnete kaznu, naći ćete mali milion saveta na raznim forumima, portalima i slično ali znajte jedno, ukoliko ste već kažnjeni i ukoliko je kazna napisana, teško da ćete uspeti da je izbegnete na bilo koji način.

Izbegavanje kazne nije ne moguće ali je veoma teško i to se dešava veoma retko.
U tom slučaju vaša jedina šansa je da sudiju ubedite da niste načinili prekšaj ili da ste imali veoma dobar razlog da to učinite. Idealan primer za ovo je prolazak kroz crveno svetlo. Pa zato hajde da vidimo…

Kako se ponašati kod sudije za prekršaje?

Ukoliko vas je saobraćajac zaustavio i napisao kaznu za prolazak na crveno, vaša jedina šansa je sudija. Mnogi vozači kada se pojave pred sudijom u startu naprave grešku, a to je čuvena rečenica „Nije bilo crveno, bilo je žuto“. Pre nego što i vi kažete ovako nešto znajte da se žuto svetlo u zakonu tretira isto kao i crveno, i da je prolazak na žuto isto kao da ste prošli na crveno, tako da vam ovo neće pomoći kod sudije. Jedina stvar koja vas u nekim slučajevima može izvaditi je to da kažete da kada je na semaforu došlo do promene svetla, vi niste bili u situaciji da se bezbedno zaustavite, a da pri tom ne ugrozite druge učesnike u saobraćaju, jer jedino ovaj član zakona vas može spasiti sigurne kazne, pa čak i kada kažete to, opet sve ostaje na sudiji i na tome koliko ste bili uverljivi u tome što ste rekli, a koliko je bio uverljiv policajac.

Ipak znajte ono osnovno, saobraćajcu se uvek veruje jer se smatra da on nema razloga da laže. Ukoliko na suđenju dođe do suočenja sa policijacem, bitno je da se sećate svih detalja u vezi prekršaja koji ste napravili, da sudiji objasnite što tačnije i što detaljnije šta se desilo i na koji način, takodje mnogo bi vam išlo u korist ukoliko se saobraćajac koji vas je kaznio ne seća prekršaja, ukoliko je zaboravio detalje, a takodje bi vam mnogo pomoglo ukoliko ste obezbedili svedoke koji bi svedočili u vašu korist. Ipak naš savet je taj da ukoliko mislite da niste napravili prekršaj pokušate mirno, razumno i činjenicama ubedite sudiju u to, a da ukoliko ste ipak svesni da ste prekšaj napravili, lepo priznate prekršaj, objasnite zbog čega ste to uradili, naravno navedete neki razuman razlog, i zatražite što manju kaznu, po mogućstvu minimalnu. Jer u svakom slučaju to će svakako imati najveće šanse nego da vas oslobode odgovornosti u potpunosti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

doprinosi

Kako se definišu doprinosi

Mnogi smatraju da su se doprinosi prvi put pojavili u Engleskoj kako bi se prikupila …