Kako piti kreatin

Kreatin je prirodno jedinjenjeUzimanje kreatina koje se nalazi u telu , uključujući mišiće. Nedavno je dobio dosta publiciteta zbog svoje sposobnosti da poveća izdržljivost, čvrstinu i jačinu mišića kada se uzima kao suplement, odnosno dodatak ishrani. U ovom tekstu ćemo jednostavno da vam opišemo kako treba piti kreatin.

1) Počnite sa fazom punjenja. Faza punjenja varira između 12 i 20 g u zavisnosti od vaše težine, učestalosti i inteziteta vežbanja. Što ste krupniji i što češće i intenzivnije vežbate, veća je i doza.
Uzimajte kreatin u podeljenim dozama. Probajte tri ili četiri puta na dan. Nastavite sa fazom punjenja pet dana.

2) Pređite na fazu održavanja nakon što ispunite fazu punjenja. Opet, doza održavanja zavisi od vaše težine, učestalosti i intenziteta vaših treninga. Faza održavanja iznosi između 4 i 12 g dnevno. Uzimajte u podeljenim dozama tri ili četiri puta dnevno. Uzmite kreatin odmah posle vežbanja jer će vam se mišići brže popraviti. Uzimajte ga od jedan do tri meseca, a posle toga napravite malu pauzu. Pijte vodu kada koristite kreatin, da bi izbegli neželjenu dehidrataciju. A pored toga, olakšaćete i apsorpciju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

Kako piti glutamin

Glutamin je jedna od jedanaest amino kiselina u vašem telu i može se dopuniti L-glutaminskim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *