Kako se ne ugojiti tokom zime

Zimski meseci su rezervisani za slave i praznike. A svi znamo da na ovim proslavama ne izostaje „iće i piće“. Svečana okupljanja su uvek ispunjena muzikom, dobrom hranom i velikim izborom alkoholnih i drugih pića, a u našoj prirodi je da volimo dobro da „zamezimo“. Kako je zima inače doba kada nam je mrsko da izlazimo iz kuće i mnogo lakše se prepuštamo čarolijama bogate trpeze, evo nekoliko saveta kako da ostanemo u dobroj formi i tokom ovih hladnih meseci:
Gojenje tokom zime

Kako se ne ugojiti tokom zime

  1. Budite aktivni. Iako je zimi ponekad veoma teško naterati sebe da izađemo, nemojte biti lenji! Sagledajte sve pozitivne strane vašeg izlaska iz kuće i izađite na vazduh. Postoje mnogi zabavni načini za provođenje vremena na svežem zimskom vazduhu. Pravite sneška, grudvajte se sa društvom, prisetite se detinjstva pa otiđite na sankanje. Ukoliko vam se nijedna od ovih ideja ne učini previše primamljivom i ako ste više usamljenik, nego osoba za društvo, prošetajte. Verujte, boravak na svežem vazduhu ne samo da će vam pomoći u očuvanju linije, nego će vam se i misli razbistriti i bićete mnogo srećniji i zadovoljniji. Toplo se obucite, nazovite druga ili drugaricu i otiđite na klizanje. Izbor je vaš, a za koju god aktivnost da se odlučite, ne možete da pogrešite.
  2. Ograničite unos alkohola. Alkohol je jedan od glavnih neprijatelja vitke linije pa je njegov negativan uticaj još vidljiviji zimi kada se manje krećemo, a više jedemo. Čaša ili dve nekog alkoholnog pića jednom nedeljno vam neće načiniti ozbiljnu štetu, ali pazite da ne preterate. Alkohol je veoma kaloričan, čak toliko da jedna čašica žestokog pića može zameniti čitav jedan obrok. Iako je teško odupreti se nazdravljanju sa prijateljima na proslavama, pokušajte da se kontrolišete. Ako je to nemoguće, bar zamenite viski, konjak i druga visoko kalorična pića sa vinom ili rakijom.
  3. Hranite se zdravo. Koliko god ovo nerealno zvučalo kada su u pitanju praznici i slave, kada trpeza obiluje ukusnom, masnom i kaloričnom hranom, obuzdajte se. Ne morate probati baš svaku vrstu hrane sa stola. Birajte piletinu umesto prasetine i obavezno sa nje skidajte kožicu. Time se ukus neće pokvariti, a vi ćete u organizam uneti znatno manje kalorija. Pokušajte i da ne jedete puno hleba i testenine jer će vas ona samo naduti. Ukrasite salatu da izgleda kao iz gastronomskog časopisa i zavarajte oči. Jer, verujte, niste vi toliko glasni koliko su vam glasne oči.
  4. Nemojte spajati praznike. Koliko god praznika bilo tokom zime, retki su oni koji idu dan za danom. Međutim, mi imamo običaj da ih sve povežemo i bukvalno ne prestajemo sa jelom. Nemojte to radite. Ako slavite Novu godinu, slavite je 31. decembra, a ne i sledeća dva dana. opustite se za novogodišnju večeru, ali ne i za novogodišnji doručak. Pokušajte da izbalansirate svoju ishranu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

Kako piti kreatin

Kreatin je prirodno jedinjenje koje se nalazi u telu , uključujući mišiće. Nedavno je dobio …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Super tekst ali ga kasno procitah :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *