Kako izbaciti vodu iz ušiju

Voda u ušima veoma smeta, ponekad je osećaj bolan, a ukoliko vam se zadrži u ušima može izazvati infekcije.

Pratite sledeće korake i rešite se ove neprijatnosti.

kako izbaciti vodu iz usiju

Kako izbaciti vodu iz ušiju

Uverite se da zaista imate vodu u ušima. To možete lako da proverite tako što ćete lagano tapkati slepoočnicu zglobom. Osećaćete se veoma nelagodno ukoliko vam se voda nalazi u uhu. A onda primenite neku od ovih metoda:

  1. Napravite rastvor za sušenje ušiju. Dobar rastvor je mikstura od jednakih količina 5% sirćetne kiseline (domaćeg sirćeta) i izopropil alkohola (95% je najbolji). Kiselina u miksturi deluje tako da rastvara cerumen (vosak iz ušiju) koji može da zadrži nešto vode u ušnom kanalu.
  2. Drugi način je da stanete na jednu nogu i nagnete glavu tako da vam problematično uho bude okrenuto ka zemlji. Skakućite na jednoj nozi dok vam ne iscuri voda iz uha.
  3. Još jedan metod je da legnete dole na stranu tako da vam začepljeno uho opet bude okrenuto ka podu. Gravitacija može tako delovati na uho da voda sama izađe prirodnim putem.
  4. Stavite prst u uho i napravite vakuum tako što ćete brzo gurati i izvlačiti prst iz njega. Voda bi trebalo da izađe iz uha veoma brzo.
  5. Pravite pokrete vilicom kao da glođete hranu. Nagnite glavu na stranu na kojoj nemate vodu u uhu, a onda je brzo nagnite na drugu stranu.
  6. Nagnite glavu na stranu gde vam je voda u uhu. Zatim dlanom gurajte uho napred-nazad, sve dok voda ne počne da izlazi iz njega.
  7. Konsultujte lekara ukoliko nijedan od gore navedenih načina ne uspe, jer možete dobiti infekciju. Ušne infekcije su najčešće kod dece.

Alternativni metod

Pavan Surijev metod za otklanjanje vode iz ušiju. Nagnite glavu u stranu tako da vam problematično uho bude okrenuto na gore (ne ka zemlji). Onda sipajte malu količinu vode (5−10 kapi) u zapušeno uho (iz šoljice ili sa dlana). Kada vam voda dospe u ušni kanal, osetićete popuštanje dok se ona probija kroz začepljenje koje drži vodu. Zatim nagnite glavu na drugu stranu i pustite da vam voda iscuri iz uha. Sada će vam uho biti slobodno.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *