Kako se opustiti

Život često može biti jako stresan, naporan i nemilosrdan pa se zato traže načini kako se opustiti i bar na kratko zaboraviti na sve probleme.
Uz naporan posao, decu, razne kredite i troškove to sve može izgledati jako teško.

Kako se opustiti

Ali umesto da očajavate i da se nervirate bolje se opustite. Uzmite malo vremena za sebe i razbistrite um.
Mi vam tu priskačemo u pomoć sa jednostavnim savetima.

Kako se opustiti?

1) Rešite se stresa i negativne energije. Kako se rešiti stresa, pitate se vi. Lakše nego što vam se to možda u nekom trenutku čini. Ponekad je za to dovoljna samo jedna šolja omiljene kafe ili neka opuštajuća muzika. Wellness i spa tretmani takođe mogu biti od velike pomoći.

2) Prepustite se opuštanju i uživanju u momentu. Ostvarite svoje blaženstvo i uživajte u sadašnjem trenutku. Ako ste pustili neku pesmu da bi vas ona opustila, fokusirajte se na nju. Uživajte u njenoj melodiji, u njenom tekstu. Maximalno se prepustite onome što se dešava upravo sada, a ne da razmišljate o negativnim stvarima koje su se desile ili koje mislite da će se desiti.

3) Isključite računar i sve uređaje bar na kratko. U današnje vreme elektronski uređaji su nas preplavili i umesto da nam olakšaju život, često nam ga još više komplikuju. Ako niste striktno vezani za radno vreme i rad na računaru, isključite ga bar na nekoliko sati. Odmorite svoje oči, svoj um i probajte da se posvetite samo sebi i opuštanju.

4) Sada je vreme za relaxaciju. Kada ste postigli željeni nivo opuštanja, vreme je i da se malo relaxirate. Uključite mobilni telefon i pozovite prijatelja na partiju tenisa, na plivanje, na partiju basketa, ili jednostavno pozovite vašu dragu osobu u jednu laganu šetnju. Malo fizičke aktivnosti će samo pospešiti vaš proces opuštanja.

5) Šolja toplog čaja. Kada se vratite u kuću, skuvajte sebi omiljeni čaj i uživajte u njegovoj opuštajućoj aromi. Život čine male stvari i sitnice, pa je svaki trenutak dragocen ako ga ugrabite za malo opuštanja.

Opustite se i uživajte u životu!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 7, prosek: 4,43

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jovana Milanković
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …