Kako se opustiti

Život često može biti jako stresan, naporan i nemilosrdan pa se zato traže načini kako se opustiti i bar na kratko zaboraviti na sve probleme.
Uz naporan posao, decu, razne kredite i troškove to sve može izgledati jako teško.

Kako se opustiti

Ali umesto da očajavate i da se nervirate bolje se opustite. Uzmite malo vremena za sebe i razbistrite um.
Mi vam tu priskačemo u pomoć sa jednostavnim savetima.

Kako se opustiti?

1) Rešite se stresa i negativne energije. Kako se rešiti stresa, pitate se vi. Lakše nego što vam se to možda u nekom trenutku čini. Ponekad je za to dovoljna samo jedna šolja omiljene kafe ili neka opuštajuća muzika. Wellness i spa tretmani takođe mogu biti od velike pomoći.

2) Prepustite se opuštanju i uživanju u momentu. Ostvarite svoje blaženstvo i uživajte u sadašnjem trenutku. Ako ste pustili neku pesmu da bi vas ona opustila, fokusirajte se na nju. Uživajte u njenoj melodiji, u njenom tekstu. Maximalno se prepustite onome što se dešava upravo sada, a ne da razmišljate o negativnim stvarima koje su se desile ili koje mislite da će se desiti.

3) Isključite računar i sve uređaje bar na kratko. U današnje vreme elektronski uređaji su nas preplavili i umesto da nam olakšaju život, često nam ga još više komplikuju. Ako niste striktno vezani za radno vreme i rad na računaru, isključite ga bar na nekoliko sati. Odmorite svoje oči, svoj um i probajte da se posvetite samo sebi i opuštanju.

4) Sada je vreme za relaxaciju. Kada ste postigli željeni nivo opuštanja, vreme je i da se malo relaxirate. Uključite mobilni telefon i pozovite prijatelja na partiju tenisa, na plivanje, na partiju basketa, ili jednostavno pozovite vašu dragu osobu u jednu laganu šetnju. Malo fizičke aktivnosti će samo pospešiti vaš proces opuštanja.

5) Šolja toplog čaja. Kada se vratite u kuću, skuvajte sebi omiljeni čaj i uživajte u njegovoj opuštajućoj aromi. Život čine male stvari i sitnice, pa je svaki trenutak dragocen ako ga ugrabite za malo opuštanja.

Opustite se i uživajte u životu!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …