Kako ostati budan

Kako ostati budanČinjenica je da je skoro svako bio u situaciji kada se morao održati budnim po svaku cenu, pa se zapitao kako ostati budan. Srećom, postoji nekoliko isprobanih i istinitih načina da ostanete budni i izborite se sa pospanošću. Pratite ove korake da bi ste saznali…

Kako ostati budan?

1) Osvežavajuća tečnost. Pijte što više tečnosti koja sadrži kofein koliko sebi možete da priuštite bez preterivanja ako ste nervozni. Popijte kafu, zgrabite jedno od vaših omiljenih gaziranih pića ili pokušajte barem jedno energetsko “osveženje”.

2) Istezanje i protezanje. Ustanite i istegnite vaše ruke iznad glave koliko god je to moguće. Onda se prošetajte da biste polako podizali svoj puls i krvni pritisak.

3) Hladna voda. Umijte se hladnom vodom i protrljajte ruke njome. Ovo vam neće pomoći zadugo,ali će vam odvratiti pažnju na neko vreme.

4) Štipanje. Štipajte se kada osećate da vam očni kapci postaju teški. Ako to ne radi onda uzmite gumenu traku i istežite je svaki put kada osećate da tonete u san.

5) Razbijte dosadu gde god da ste. Kratak razgovor sa saradnikom ili prijateljem će pomoći da obnovite vaš um i zadržite ga od “potčinjavanja” jednoličnosti.

6) Plan spavanja. Odredite raspored spavanja tako da dobijate san kada vam je potreban.

7) Redovno vežbanje. Vežbajte redovno i hranite se zdravo. Držite se podalje od previše masne i slatke hrane i jedite dosta voća i povrća.

Srećno :)

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …