Kako vratiti samopouzdanje

Kako vratiti samopouzdanjeSamopouzdanje nije nešto sa čim se rađate, zato ga morate sagraditi ili s’vremena na vreme vratiti. Ono se dobija kroz neke sitne životne uspehe. Čak iako osećaj gubitka ili neuspeha u nekim aspektima života može da rezultira gubitkom samopouzdanja, možete poraditi na povraćaju istog. Evo nekoliko saveta kako ćete to uraditi.

Kako vratiti samopouzdanje?

1) Osvrnite se na one aspekte života u kojima imate samopouzdanje, pre nego na one gde vam isto nedostaje. Zapišite one aspekte za koje mislite da vam je potrebno više samopouzdanja.

2) Budite iskreni prema sebi. Da li ste je u vašem životu bilo nekih posebnih ljudi ili situacija koje su direktno uticale na to da izgubite samopouzdanje?

3) Okružite se pozitivnim ljudima. Ukoliko vaše samopouzdanje opada u prisustvu nekih ljudi, izbegavajte iste. Umesto toga, pričajte sa ljudima koji zahtevaju i daju visok stepen poštovanja.

4) Prevaziđite vaše lične prepreke. Ukoliko vas određene situacije čine nesigurnim, nemojte da uzimate učešće u istim dok se to ne promeni.

5) Posvetite vreme nečemu do čega vam je stalo. Na ovaj način ćete povećati vaše samopouzdanje. Stećićete sliku o tome koliko ste zapravo korisni kada pružate drugima. Istina je, ponekad vam se vraća mnogo više nego što date.

6) Potražite savet od vašeg mentora ili uzora. To može biti neko koji je već prošao kroz sve to kroz šta vi trenutno prolazite. Od takve osobe možete čuti mnogo korisnih stvari.

7) Postavite neke realne ciljeve koje bi kratkoročno mogli da ostvarite. Njihovo ostvarivanje će vam pomoći da izgradite ponovno samopouzdanje tako da se imate odakle da počnete.

8) Nađite lajtmotive koje ćete svakodnevno koristiti. To mogu da budu neke pozitivne misli koje će vam pomoći da se fokusirate na završetak zacrtanih dnevnih ciljeva. Ovo bi mogli da zapišete u sadašnjem vremenu, i trebalo bi da zaista verujete u to kada izgovarate naglas.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …