Kako čitati misli

Kako čitati misliBukvalno čitanje misli najverovatnije nije moguće i spada u domen naučne fantastike. Međutim, „čitanjem“ nečijeg ponašanja, na osnovu trikova psiho analize, može se dublje prodreti do osobe i otkriti ili naslutiti šta ta osoba u trenutku razgovora misli ili oseća. Pa evo nekoliko smernica…

Kako čitati misli?

1) Pre svega obratite pažnju na govor tela, koji može mnogo da kaže o onome kako se osoba zapravo oseća i šta misli. Drmanje nogom, lomljenje prstiju, preterana gestikuliacije obično ukazuje na nervozu, na neku nelagodnost ili da ta osoba ima trenutno neke opterećujuće misli.

2) „Čitajući“ dlanove osobe sa kojom razgovarate takođe možete utvrditi da li je ta osoba trenutno uznemirena ili ne. Da li su hladne, ili tople znojave, da li su blago zgrčene ili ne, sve to ukazuje na trenutno emotivno stanje.

3) Lice, izraz lica, takođe mnogo govori o trentunom stanju. Na primer-lažni osmeh nikad ne doseže do očiju, tako da ukoliko se osoba smeje a područje oko očiju ostaje nenaborano može da znači da je osoba bez obzira na osmeh nervozna, ili čak skeptična, ironična.

4) Nesvesne greške koje ljudi prave, (pogrešno izgovorene reči koje dobiju sasvim drugo značenje, mešanje imena i slično) takođe mogu mnogo da govore o trenutnim mislima. Tim tumačenjem se posebno bavio Frojd.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Marković

Avatar photo
Zvezde su moji putokazi. Volim da proučavam odnose između ljudi.

SLIČNO

Engleski jezik

Kako brzo naučiti strani jezik

Komunikacija je postala osnovni ključ da se postigne bilo šta u životu. Stoga je znanje …