Kako pobediti fobije

Postoje različiti oblici fobija,Kako pobediti fobije počev od onih banalnih do nekih malo ozbiljnijih koje zahtevaju već pažnju i više strpljenja da bi se pobedile. Možete pobediti sve fobije, ako ste dovoljno istrajni, uporni i strpljivi. Morate verovati u sebe i fokusirati se na rešavanje svog problema. Fobija je ništa drugo do strah nastao u vezi sa nekim stvarima, pojavama ili situacijama. Taj strah vi morate pobediti. Najčešće fobije kod ljudi su one izazvane strahom od letenja, popularno nazvane aerofobija.
U ovom članku ćemo vam dati nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da pobedite fobije.

1) Mislite pozitivno. Fokusirajte se na one pozitvne stvari kod svoje fobije. Razmislite kako to možete pobediti i koji je uzrok tog vašeg straha. Pristupite rešavanju problema. Trudite se da razmišljate samo o onim lepim stvarima, da imate pozitivan pristup. Morate da verujete u sebe i u svoje sposobnosti da tu fobiju možete pobediti.

2) Strpljenje. Da bi uopšte bili u mogućnosti da iskorenite vaše fobije, morate imati čelično strpljenje. Budite istrajni, i korak po korak sasecajte vaše strahove. Nemojte se zadovoljavati ako to samo malo ublažite, jer cilj treba da vam bude da strpljivo i sigurno postepeno otklonite vaše fobije.

3) Usmerite misli na nešto drugo. Pokušajte da vaše misli skrenete sa tog straha, i da ih usmerite ka nekim drugim lepšim stvarima. Većina tih fobija se zapravo ojača upravo tim intezivnim razmišljanjima o njima, zato nemojte upasti u tu zamku.

4) Zdrav razum. Sagledajte svoju fobiju na što razumniji način možete. Neki strahovi su vam se verovatno od ranije oblikovali u glavi i sada je vreme da se suočite sa njima na realnoj osnovi. Na primer ako se bojite pauka, zapitajte se šta je to što vam se loše može desiti u dodiru sa njim, ili kada ga ugledate. Zađite malo dublje u sve to, i razmislite hladne glave. Ubrzo ćete shvatiti da je taj strah više bio imaginaran i da ste ga samo previše napumpali bez realnih osnova.

5) Uživajte u procesu borbe. Dok ste u procesu borbe protiv vaših fobija, uživajte u tome, radujte se novim pobedama, formiranju otvorenog uma i slobodnog bića. Prepustite se i gledajte i osećajte svet oko sebe. Pratite kako vaši strahovi malo po malo nestaju i kako postajete otvoreni ka mnogim stvarima koje život pruža.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *