Kako se pripremiti za venčanje

Venčanje je jedno od ključnih životnih situacija i parovi koji se odluče na jedan takav korak bi se morali dobro pripremiti za venčanje. Nije dovoljno biti ponesen romantičnim osećanjima ljubavi i uzbuđenjem koje planiranje venčanja sa sobom nosi. Nakon što se vratite kući sa ceremonije, pravi posao tek počinje.
Najbolje je stupiti u ovu svetu zajednicu širom otvorenih očiju. Evo kako se trebate pripremiti za venčanje.

Kako-se-pripremiti-za-vencanje

1) Ocenite koliko ste zreli. Da li ste zaista spremni da se doživotno vežete? Da li ste spremni da se odreknete žurki i uzbuđenja koje sa sobom nosi traganje za drugim partnerima? Brak zahteva puno posla, i on je mnogo više od osećanja ljubavi i provođenja dobrog vremena. Morate biti spremni da ne budete sebični i konstantno da pristajete na kompromise. Nasuprot popularnoj kulturi, brak vas neće upotpuniti. Umesto toga, vi ćete već biti ispunjeni kako ne bi morali da od partnera zahtevate nešto što možete da učinite sami. Ukoliko postoji povezanost ili problemi sa bivšim partnerom, sačekajte. Možda ste našli nekoga sa kim bi želeli da stupite u brak, ali ukoliko postoje privatni problemi koje treba da izgladite, najbolje je sačekati sa venčanjem.

2) Ocenite vašeg potencijalnog životnog partnera. Da li imate dovoljno zajedničkih stvari koje vas vezuju? Da li će vaš partner biti dobar roditelj? Da li je odgovoran? Da li možete izaći na kraj sa njegovim ponašanjem i načinom razmišljanja? Nemojte da se venčate sa nekim zbog njegovog fizičkog izgleda ili novca. Ta osoba bi trebala da probudi najbolje u vama i istovremeno bi trebala da vam ulije sigurnost kada ste nesigurni. Poslušajte šta vaši bližnji i prijatelji imaju da kažu o osobi koju ste izabrali. Oni će videti stvari koje vi ne vidite. Ukoliko pred njima morate stalno da branite svog partnera, povucite se i ocenite zbog čega je to tako.

3)Izmerite vreme vašeg poznanstva. Da li se znate dovoljno dugo? Što se duže znate, veće su vam šanse za uspeh. Ljubav na prvi pogled i prolazne romanse vam ne pružaju dovoljno vremena da se stvarno upoznate. Prosečno, parovi koji se zabavljaju dve ili više od dve godine, imaju veću stopu uspešnosti braka od onih koji su se pre ulaska u brak zabavljali kraće.

4) Pričajte sa bračnim savetnikom. Ovo će vam dati realističniji način gledanja na brak i šta od njega možete da očekujete. Možda će vam dati testove i vežbe kako bi ustanovili da li ste zaista jedno za drugo. Naučićete komunikacione metode koje će vam pomoći da isplivate iz problema. Bračni savetnik ili terapija može biti neprocenjiva po vas, obzirom da ćete morati da se nosite sa bračnim problemima unapred, tako da možete tačno da znate šta da očekujete.

5) Pričajte sa drugim parovima. Čak i oni čiji brakovi nisu slavno završili vam mogu pružiti koristan uvid u to šta je to što je zapravo zaškripalo u njihovoj vezi.

6) Obezbedite svoje finansije. Budite sigurni da imate stabilan posao i počnite da štedite novac. Moraćete da izdvojite novac za svadbu, medeni mesec i kuću. Pričajte međusobno o vašoj finansijskoj situaciji. Nemojte da krijete eventualna dugovanja koja imate i pričajte unapred o tome kako ćete da se nosite sa finansijskim pitanjima. Novac je razlog broj jedan za svađu novopočenih parova, pa se pripremite i pre nego što pođete pred oltar. Razgovarajte o tome gde ćete živeti i kako ćete spojiti vaše živote.

7) Konsultujte doktora. Imajte spreman plan rađanja deteta, ukoliko želite da začnete dete, razgovarajte o vašim mogućnostima.

Budite iskreni i oprezno razmislite o vašoj odluci. Nema potrebe da žurite sa donošenjem iste. Srećno!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Kako napraviti venčani veo

Svi mi imamo svoje fascinacije i fantazije za dan našeg venčanja. Neveste posebno sanjaju o …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *