Kakopedija > Kuća i dvorište > Uradi sam > Kako koristiti veš mašinu

Kako koristiti veš mašinu

Ako pravilno koristite veš mašinu, to može imati pozitivan uticaj na Vas, vašu okolinu i na Vaš kućni budžet. A isto tako i na vašu mašinu.
Kako koristiti ves masinu

Kako koristiti veš mašinu

  1. Uvek koristite nižu temperaturu pranja; umesto 90 stepeni koristite 60, umesto 60, 40 stepeni i umesto 40 stepeni prati bez temperature vode ukoliko je vaš deterdžent „active cold“.
  2. Uvek koristite kraće programe pranja; procenite zaprljanost odeće i sami odredite koliko je VREMENA potrebno da se da odeća opere. Pronađite program za pranje koji traje najbliže vašoj proceni.
  3. Kombinujte odeću svih boja: ukoliko imate npr. bele peškire i crnu majicu koja ne pušta boju, možete da ih kombinujete u jednom pranju.
  4. Nikada nemojte stavljati veću količinu praška za veš ako koristite pretpranje. Kada koristite pretpranje, odmerite klasičnu količinu praška i dodajte +25% na tu količinu. Od te količine jednu trećinu stavite na pretpranje, a druge dve trećine u pranje.
  5. Nemojte koristiti omekšivače i dodatne nepotrebne deterdžente.
  6. Pročitajte još saveta za korišćenje veš mašine.
  7. Pročitajte i Kako oprati veš u veš mašini.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 12, prosek: 2,25

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Ostavite odgovor