Kako napraviti slatko od kivija

Kupili ste gomilu kivija, ali niko u kući se ne seti da ga jede i on vam prosto propada? Zašto ne biste napravili slatko od njega?
Kako napraviti slatko od kivija

Kako napraviti slatko od kivija

  1. Pretpostavimo da ste kupili kilogram kivija. Otprilike toliko bude u već zapakovanim korpicama koje kupujete. Potrebno je da ga najpre oljuštite, tako oljuštenog operete pod vodom i onda iseckate na kolutove ili kockice.
  2. Kilogram šećera ušpinujete. Odnosno skuvate kilogram šećera sa malo vode na jakoj vatri. Ne mešate, već šerpu povremeno protresete. Šećer je ušpinovan kada masa postane kompaktna (kada se ugušća kao med, recimo).
  3. Iseckani kivi dodate u ušpinovani šećer i nastavite da kuvate. Na površini će se povremeno stvarati bela pena od šećera i potrebno je da tu penu uklanjate kašikom.
  4. Slatko je gotovo kada smesa postane malo gušća od gustine meda. Da biste to utvrdili, potrebno je da povremeno izvadite kašikom malo slatkog na tacnu, sačekate da se prohladi i onda po ohlađenoj masi procenjujete gustinu.
    Ako je to slatko na tacni taman po vašem ukusu, kuvanje je gotovo – sklanjajte šerpu sa ringle, pokrijte mokrom krpom i ostavite da se ohladi.
  5. Sada bi već ohlađeno kuvano slatko trebalo da sipate u pripremljene tegle (trebaće vam otprilike 4 tegle), ali verujem da će se slatko pojesti pre nego što stignete da ga sipate. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Jedan komentar

  1. Kivi kao vocka sadrzi puno vitamina C,zato se jede do 1-2 kivija.Jer ako ga vise pojedete imacete stomacne tegobe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *